Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κούγιας αμετανόητα ρατσιστής και ομοφοβικός - Στiς φυλακές της Τρίπολης ο Λιγνάδης - Προσφυγή ετοιμάζει ο Κούγιας

Χλευάζει το διαδίκτυο τις δηλώσεις Κούγια περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων», ενώ δεν λείπουν και οι οργισμένες αντιδράσεις ● Ο ίδιος προσπάθησε να συνδέσει την υπόθεση με τη δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, όπου υπερασπίστηκε κατηγορούμενο στάζοντας πάλι σεξιστικό δηλητήριο.

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 4 Ιουλίου 2016

Οργισμένες και σαρκαστικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ομοφοβική αναφορά του Αλέξη Κούγια στους μηνυτές του εντολέα του Δ. Λιγνάδη με τη φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι». Επιχείρησε στη συνέχεια να τα μαζέψει, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, προσθέτοντας στο ομοφοβικό σχόλιο και ρατσιστική χροιά.

«Είναι Αιγύπτιοι», είπε, σαν να μπορούσε ποτέ να αποτελεί η εθνική καταγωγή λόγο απαξίωσης ή, ακόμα χειρότερο, να αίρει μια καταγγελία βιασμού. Πρόσθεσε πως εννοεί ομοφυλόφιλους που προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, σαν να μπορούσε ποτέ να δικαιολογηθεί η σεξουαλική βία χωρίς συναίνεση σε εργαζόμενους στον τομέα παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών, άνδρες ή γυναίκες, ομοφυλόφιλους ή ετεροφυλόφιλους.

Σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα (η απόφαση σε δεύτερο βαθμό αναμένεται αύριο). Είπε ότι είναι συνήγορος του Ρουμάνου κατηγορούμενου που σχετιζόταν από 16 ετών με τον συγγραφέα και ότι υπάρχουν μέρη στην Αθήνα για αναζήτηση πληρωμένου ομοφυλόφιλου σεξ, χωρίς να διευκρινίζει πώς σχετίζεται αυτό με την κατηγορία του βιασμού. Αλλά ο κ. Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης Κουμανταρέα ισχυριζόταν ότι ο εντολέας του δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον δολοφονημένο, ενώ φαίνεται να του διαφεύγει πως δεν υπάρχει απολύτως καμία κατηγορία βιασμού και κακοποίησης σε βάρος του Κουμανταρέα.

Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Κούγια να προβεί σε ακραίες ομοφοβικές δηλώσεις κατά την αγόρευσή του στο πρώτο δικαστήριο, φτάνοντας μέχρι και τη δικαιολόγηση δολοφονίας: «Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια», δεν ήταν άλλωστε η μόνη ακραία θέση που εξέφρασε ο κ. Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης. Στην αγόρευσή του είπε ότι είναι «δικαιολογημένα καμιά φορά» τα αστυνομικά βασανιστήρια, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι γιος χωροφύλακα στον Εμφύλιο, είπε 

Το ρεσιτάλ ομοφοβίας και ρατσιστικών σχολίων του Αλέξη Κούγια δεν έσωσε ούτε τους δύο Ρουμάνους ούτε την όποια αξιοπρέπεια του δικηγόρου

---------------------------------------------------------------------
(βλ. «Ο Αλ. Κούγιας ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του», «Εφ.Συν.», 4/7/2016).

--------------------------------------------------------------------- 

Χθες το Πειθαρχικό του ΔΣΑ κάλεσε τον Αλ. Κούγια να δώσει εξηγήσεις για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Κάλεσε επίσης τον Γιάννη Βλάχο (συνήγορο μηνυτή) για δημοσιοποίηση μέρους της δικογραφίας.

Για «πολλοστή ομοφοβική αναφορά» του Αλ. Κούγια κάνει λόγο ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και θυμίζει παλιότερη δήλωσή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος («Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμαίνονται τη Δικαιοσύνη») που τον οδήγησε ξανά στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ. «Ο πελάτης του δεν “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία. Αλλά ούτε για αγορά ή πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών κατηγορείται», διευκρίνισε.

«Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες», σχολίασε καυστικά ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς (ANT1). Καυστική και η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα: «Δεν είμαι σε ταμείο, δουλεύω με μαύρα». «Προσβάλλει την προσωπικότητα των μαρτύρων, γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς. «Ερασιτέχνης ομοφυλόφιλος, μάλλον», δήλωσε σαρκαστικά ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

 Μηνύει τους μηνυτές ο Αλ. Κούγιας


Επειτα από τη σπίλωση των θυμάτων, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημ. Λιγνάδη επιχειρεί να τους εκφοβίσει ● Παράλληλα υποβάλλει αίτημα εξέτασης των Ελένης Κούρκουλα, Διονύση Παναγιωτάκη, Γιώργου Κουβαρά και Αγησίλαου Μικελάτου ως μαρτύρων για να υπερασπιστούν τον πελάτη του ● Η 40χρονη μάρτυρας-κλειδί απαντάει μέσω της δικηγόρου της: «Παλαιομοδίτικη η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων».

Ο εκφοβισμός μηνυτών και μαρτύρων είναι το δεύτερο βήμα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη από τον Αλέξη Κούγια. Μετά τη σπίλωση των θυμάτων με σεξιστικούς, ομοφοβικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, με στόχο την απαξίωσή τους, ο ποινικολόγος γνωστοποίησε χθες βράδυ (Mega) ότι προτίθεται να μηνύσει τα δύο άτομα που κατηγορούν τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό τους το 2010 και το 2015.

Πρόκειται για Σουηδό πολίτη που έχει καταγγείλει ότι ήταν 14 ετών όταν ο σκηνοθέτης τον κακοποίησε σεξουαλικά και για Αιγύπτιο που έχει καταθέσει βιασμό του σε ηλικία 17 ετών τον Αύγουστο του 2015 στην Επίδαυρο.

Η μήνυση του Δ. Λιγνάδη σε βάρος των μηνυτών του στηρίζεται, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, σε προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε καθημερινά και επί χρόνια ο σκηνοθέτης, με βάση το οποίο δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των φερόμενων αδικημάτων. Ο ποινικολόγος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όλο τον Αύγουστο του 2015 ο πελάτης του βρισκόταν στην Ιθάκη (και όχι στην Επίδαυρο) με την Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη, τον δημοσιογράφο του ίδιου σταθμού Γιώργο Κουβαρά και τον ηθοποιό Αγησίλαο Μικελάτο. Γι’ αυτούς τους τέσσερις μάρτυρες ο Αλ. Κούγιας θα υποβάλει νωρίς το πρωί αίτημα εξέτασής τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αίτημα ακυρότητας

Στις 14.30 είναι προγραμματισμένη η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της 19ης ανακρίτριας και μέχρι εκείνη την ώρα θα πρέπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να έχει αποφανθεί επί του αιτήματος ακυρότητας της διαδικασίας που έχει υποβάλει ο Αλ. Κούγιας με δύο ισχυρισμούς: αφενός ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εφόσον προηγουμένως δεν κλήθηκε ο κατηγορούμενος να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος και αφετέρου ότι από τη στιγμή που ο Δ. Λιγνάδης είχε γνωστοποιήσει στις Αρχές τον τόπο διαμονής του έπρεπε να λάβει κλήση για να απολογηθεί και όχι να επισπευσθεί μια διαδικασία που του στέρησε πολύτιμο χρόνο για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του.

Ομως, σύμφωνα με το άρθρο 244 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης χωρίς να έχει κληθεί ο ύποπτος για παροχή εξηγήσεων, αν κατηγορείται για κακούργημα και είναι πιθανό να τελέσει νέα εγκλήματα (και όχι μόνο να σχεδιάσει τη φυγή του). Επίσης, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα εισαγγελέα για παραγγελία κύριας ανάκρισης για κακουργηματικά αδικήματα (άρθρο 246, παρ. 2), ενώ στο άρθρο 243 δεν γίνεται αναφορά στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αν η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας γίνει δεκτή, ο Δ. Λιγνάδης δεν θα απολογηθεί σήμερα, θα αφεθεί ελεύθερος και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απολογηθεί και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι και φυσικά όπως γνωρίζουμε προφυλακίστηκε.

«Ακραία ομοφοβικές, σεξιστικές και οπισθοδρομικές απόψεις»

Χρύσα Παπαδοπούλου, νομική παραστάτρια της μάρτυρος Γ.Κ.

Η παλαιομοδίτικη τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων» και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της. Είναι γνωστό ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά και αστικά, καθώς η εντολέας μου ουδέποτε έχει συναινέσει στη δημοσιοποίηση οποιουδήποτε δεδομένου που οδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτοποίησή της.

«Απαράδεκτος ο ρατσιστικός και σεξιστικός λόγος από δικηγόρους»

Κώστας Παπαδάκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ

«Το σημαντικότερο ζήτημα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις αυτές -στις οποίες συγκαταλέγω και τις παρενοχλήσεις στον χώρο των νομικών- είναι η ενθάρρυνση των θυμάτων παρενοχλήσεων και βιασμών να μιλάνε σήμερα και όχι μετά από αρκετά χρόνια για να μην μπορούν οι θύτες να συνεχίζουν τη δράση τους. Αυτό σημαίνει αφενός ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα στήριξης των θυμάτων από την Πολιτεία και αφετέρου μια αλλαγή νοοτροπίας που δεν θα στοχοποιεί και θα καθιστά αντικείμενο σχολιασμού τα θύματα.

Είναι απαράδεκτο να εκφέρεται ρατσιστικός και σεξιστικός λόγος από δικηγορικά χείλη και θα πρέπει να τιμωρείται. Ομοίως απαράδεκτο είναι το άρθρο 344 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο πρέπει να καταργηθεί επειδή προβλέπει ότι είναι μεν αυτεπάγγελτη η ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, αλλά το θύμα μπορεί να ζητήσει κατά την εξέλιξη της υπόθεσης να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

----------------

Στις φυλακές της Τρίπολης ο Λιγνάδης – Προσφυγή ετοιμάζει ο Κούγιας

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγείται εντός της ημέρας στο κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την προσωρινή κράτηση που του επιβλήθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα μετά την χθεσινή πολύωρη διαδικασία στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τα επικρατέστερα σενάρια για την κράτηση Λιγνάδη ήταν η μεταφορά του στα Γρεβενά ή την Τρίπολη, φυλακές που διαθέτουν ειδικές πτέρυγες για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κρίθηκε προφυλακιστέος με το συνήγορό του να δηλώνει πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, αφού υποστήριξε πως «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία» ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος επιμένοντας στην υπερασπιστική γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.

Η απολογία Λιγνάδη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες, ενώ ακολούθησε η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης που είχε καλέσει ο δικηγόρος του. Στην Ευελπίδων βρέθηκαν για να καταθέσουν η πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του καλλιτέχνη, Γιάννης Λιγνάδης.

Δύο προτεινόμενοι μάρτυρες «αδειάζουν» Κούγια

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η κοινή ανακοίνωση του Ιωάννη Παναγόπουλου και του Αγησίλαου Μικελάτου, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και ότι δεν τους ζητήθηκε ούτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να κληθούν ως μάρτυρες και να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.
Εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους στον Τύπο από τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη και δηλώνουν «αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε»

Το απολογητικό υπόμνημα του Δ. Λιγνάδη

Βλέπει «κατασκευασμένη υπόθεση από το ΣΕΗ» ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Στο απολογητικό υπόμνημα του, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα, ο σκηνοθέτης αρνείται την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή και δηλώνει αθώος ισχυριζόμενος ότι ποτέ στη ζωή του δεν εξεδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ούτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Επίσης χαρακτηρίζει ψευδείς τόσο τις δύο μηνύσεις όσο και τις μαρτυρικές καταθέσεις και κάνει λόγο για μια υπόθεση κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Όπως λέει, υποδομή της κατασκευασμένης υπόθεσης είναι η ευθεία αντιπαράθεσή του εδώ και χρόνια με πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ. για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα ανάμεσα σε εκείνον και στο πρόεδρο του Σωματείου, Σπύρο Μπιμπίλα, τον οποίο χαρακτηρίζει μέτριο ηθοποιό που βρίσκεται συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά σε αυτή τη θέση.

Κάνει λόγο για φθόνο στο πρόσωπό του, ο οποίος, όπως λέει, κορυφώθηκε από όταν ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Κάποια υποκινούμενα σάιτ ξεκίνησαν, όπως λέει, να αφήνουν διαρροές σχετικά με αποκαλύψεις για κορυφαίο ηθοποιό και ακολούθησε η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα, την οποία χαρακτηρίζει συνδεόμενη πολιτικά με την αντιπολίτευση και ακολούθησε η μήνυση του Βασίλη. Μέχρι εκείνο το σημείο, όπως υποστηρίζει, σκοπός ήταν η ηθική εξόντωσή του και όχι ο εγκλεισμός του σε φυλακή αλλά στην πορεία το σε βάρος του σχέδιο άλλαξε επειδή, όπως ισχυρίζεται, κάποιοι αποφάσισαν να αποκομίσουν κέρδος από την υπόθεση αυτή εμφανίζοντας δύο αδίστακτους ανθρώπους να τον καταγγέλλουν για βιασμό.

Σχετικά με τον μηνυτή Α.Χ., που καταγγέλλει βιασμό του από τον Δ. Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2010, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου ήταν στο Κάιρο και όταν επέστρεψε έκανε πρόβες για παράσταση στην Επίδαυρο και είχε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και επιχειρεί να αντικρούσει την κατάθεση του Α.Χ. λέγοντας ότι αν όντως τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση με άσεμνες χειρονομίες στην πρώτη, υποτιθέμενη κατά τον Δ. Λιγνάδη, συνάντησή τους, για ποιον λόγο να πάει σπίτι του ύστερα από δύο μέρες όπου φέρεται να έγινε ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Για τον άλλον καταγγελλόμενο βιασμό υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να έχει συναντήσει το φερόμενο θύμα σε gay bar, διότι δεν συχνάζει εκεί, αντίθετα ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε στα Goodies. Λέει ακόμα ότι δεν ήταν το επίμαχο διάστημα στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ο φερόμενος βιασμός. Προσκομίζε μάλιστα φωτογραφίες εκείνων των ημερών που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι όλο τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν στην Ιθάκη με την πρώην υπουργό Ελένη Κούρκουλα και τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη.

Για τη 40χρονη Γ.Κ. ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί του σε σημείο παράνοιας και χαρακτηρίζει την κατάθεσή της μυθοπλασία, ενώ  ψευδή και κατασκευασμένη χαρακτηρίζει και την καταγγελία του Βασίλη.

Αναφέρεται, τέλος, αναλυτικά στην πορεία του ως ηθοποιού και ως καλλιτεχνικού διευθυντή και τονίζει ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ότι δεν προσπάθησε να εξαφανιστεί, ότι δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό και αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο. Ετσι, ζητάει να αφεθεί ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πηγή:efsyn

----------------------------------------------------------------------

Σχόλια
Ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου θεωρώ αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Παρά την αρχική επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκάστηκα να βάλω τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν θέλω ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύονται σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ιστοσελίδας.
Απαντήσεις στα σχόλια των ενυπόγραφων άρθρων φέρουν καθαρά οι συντάκτες αυτών εφόσον βέβαια θα ήθελαν να απαντήσουν.
Τέλος για κάθε επικοινωνία καθώς επίσης και τα άρθρα μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση : loukassagias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...