Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοσχόλια!

Τι μου θυμίζει;

Δεν ξέρουμε αν είναι τελικά μόνο ο κορονοϊός ή και το… κορονοευρώ που αναγκάζει τον κόσμο να μένει σπίτι. Ωστόσο, με βάση την εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» που σηκώνει το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου, ένα μεγάλο (και διατεταγμένο) μέρος της «επιστημονικής κοινότητας» και του «καλλιτεχνικού κόσμου», σε μια εκστρατεία που προφανώς διαφέρει από την καθιερωμένη συμβουλή στον ασθενή «να μείνει σπίτι», αλλά επεκτείνεται στο σύνολο του πληθυσμού (είτε νοσεί, είτε όχι), με όρους «στρατιωτικού νόμου» που επισείει ποινές, δημιουργούνται αυτόματα κάποιοι συνειρμοί.
Μένουμε στο σπίτι… των λαών! Μένουμε Ευρώπη!

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό. Από το «Μένουμε Ευρώπη» στο «Μένουμε σπίτι» με μια παραπλήσια τρομοκρατική καταστροφολογία. Κατά τα άλλα… δεν χρειάζεται πανικός! Στην εποχή των μνημονίων το «Μένουμε Ευρώπη» παρουσιάστηκε ως το αντίδοτο στον «ιό» της χρεοκοπίας. Το αντίδοτο στον κορονοϊό είναι το «Μένουμε σπίτι»! Είναι άλλωστε κυρίως «ατομική ευθύνη» η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Που να συζητάμε τώρα για συστήματα υγείας και δομές περίθαλψης ή πρόληψης. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, αλλά ούτε το… χρήμα για όλα αυτά. Το σύστημα άλλωστε προτιμά να ξοδεύει τα λεφτά μας σε μέτρα διάσωσης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των τραπεζών, σε «ασπιρίνες» και σε διάφορα πλασέμπο. Ο εθελοντικός μαζικός εγκλεισμός δεν νίκησε ποτέ καμία ασθένεια. Τις περιορίζει ίσως ελάχιστα. Τις ασθένειες καταπολεμούν τα συστήματα υγείας.

Προσοχή! Προσοχή!

Στα αντιλαϊκά και αντιδραστικά καθεστώτα οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας κάθε είδους αποτελούν κατεξοχήν μέτρο πειθάρχησης των πολιτών και καθυπόταξης κάθε φωνής αντίστασης. Όπως και η αύξηση των απαγορεύσεων και η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Δεν είναι τυχαίο ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συναθροίσεων αποτελούν κανόνα σε στρατιωτικά καθεστώτα και σε συνθήκες κατοχής. Όλα αυτά «φυσικά» έρχονται σε δεύτερη μοίρα τώρα. Γιατί τώρα αντιμετωπίζουμε έναν τρομερό και καταχθόνιο εχθρό. Όπως συμβαίνει πάντα όταν επιβάλλεται μια γενικευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η καραμέλα της «Σοβιέτιας» χτυπά τον κορονοϊό!

Οι φασιστοφιλελέδες φυσικά δεν ξέρουν τίποτα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ξερνούν αντικομμουνισμό και παπαγαλίζουν τα περί «σοσιαλιστικών καθεστώτων και σοβιετίες», που απαγόρευαν την κυκλοφορία και την ελευθερία της έκφρασης. Στην πραγματικότητα μισούν κάθε καθεστώς που χτίζεται με το λαό στους δρόμους. Γι’ αυτό αντιγράφουν τις καπιταλιστικές «Σοβιετίες» όταν κινδυνεύουν.

Κλειστές δομές για όλους και παντού!

Ο «ελεύθερος κόσμος» εθίζεται στους εγκλεισμούς, στις περιφράξεις, τις απαγορεύσεις και τις διώξεις. Φράγματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Απαγόρευση κυκλοφορίας και κατ’ οίκων περιορισμό για τους υπόλοιπους. Στην εποχή που με τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε με το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου, έχουν χτίσει περισσότερα και μακρύτερα τείχη και φράγματα από πριν. Ο ιμπεριαλισμός-καπιταλισμός οχυρώνεται και φυλακίζει τους λαούς.

Περιμένοντας τα «ζόμπι»

Μένουμε σπίτι. Στο δρόμο κυκλοφορεί σα ζόμπι ο κορονοϊός! Και, ως γνωστόν, τα ζόμπι δυσκολεύονται με τις σκάλες και τις κλειστές πόρτες. Όταν όμως τα ζόμπι καταφέρνουν και μπουν στο σπίτι, μετατρέπουν όλους τους ένοικους σε ζόμπι. Κάτι ξέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης που προτρέπει να «μένουμε σπίτι, κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό».
Τα «ζόμπι» του συστήματος που διαλύουν συστήματα υγείας και ασφάλισης ενδιαφέρονται για τους ηλικιωμένους! 
Τα «ζόμπι» του συστήματος που δηλητηριάζουν το περιβάλλον και τις τροφές, που καταδικάζουν στη φτώχεια και στην πείνα, που ρίχνει κυριολεκτικά στα σκουπίδια εκατομμύρια ανθρώπους ενδιαφέρονται για την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. 
Από αυτά τα «ζόμπι» να προφυλαχτούμε. 
Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, δικό τους δημιούργημα είναι και ο κορονοϊός.

Σπίτι μου σπιτάκι μου

Σπίτι δουλειά-δουλειά σπίτι. Προφανώς για αυτούς που έχουν σπίτι και δουλειά. Τώρα όμως «μένουμε σπίτι», κάνουμε τηλεργασία, τηλεμάθηση αλλά και… τηλεψηφοφορία. Όλα εξ αποστάσεως θα τα κάνουμε! Ώστε να μη συναντιόνται οι «τηλεσκλάβοι» και τα αφεντικά να δίνουν τις εντολές τους από απόσταση ασφαλείας.
Είναι όμως φανερό ότι όποιος ασχολείται αυστηρά και μόνο με «τα του οίκου του» διευκολύνει μια πολιτική που σκάβει… την τελευταία του κατοικία.

Η θρησκοληψία ποινικοποιείται;

Αλήθεια, σύμφωνα με τα μέτρα τις κυβέρνησης με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν οι διάφοροι μητροπολίτες που καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν, να μεταλάβουν ομαδικά, να αφεθούν στο θέλημα του θεού και να μη εμπιστεύονται τα «κοσμικά» μέτρα προφύλαξης; 
Με δεδομένο ότι επηρεάζουν χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύουν να νοσήσουν από τον κορονοϊό. 
Σε αυτούς του μητροπολίτες έχει αρμοδιότητα η θεία δίκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...