Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕΣ Μέσα στις Καπιταλιστικές - Ιμπεριαλιστικές σχέσεις, ο προλετάριος παύει να είναι ανθρώπινη ύπαρξηΜέσα στις Καπιταλιστικές - Ιμπεριαλιστικές σχέσεις, ο προλετάριος παύει να είναι ανθρώπινη ύπαρξη και μετατρέπεται σε μια απλή μονάδα κόστους για τον καπιταλιστή και ακόμα περισσότερο σε κρέας για τα κανόνια των πολέμων.
Σε μια καθημερινότητα όπου οι καταπιεσμένοι του κόσμου συνεχίζουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα και όχι ως ενδεχόμενους θύτες, δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όμως, τη στιγμή που οι ο Λαός καταλάβει ότι η βία δεν είναι προνόμιο της εξουσίας, αλλά δυνατότητα όλων
( επαναστατική ταξική πάλη ), εκείνη τη στιγμή η Επανάσταση θα είναι ένα βήμα πιο κοντά.
Ο Μαρξισμός - Λενινισμός, με την επεξεργασία και ανάπτυξη της θεωρίας για την ταξική πάλη, το νομοτελειακό της χαρακτήρα και ρόλο στην κοινωνική εξέλιξη, απάντησε, από επιστημονική άποψη για τις κοινωνικές επιστήμες.
"Ο μαρξισμός, λέει ο Λένιν, μας πρόσφερε το νήμα (μίτο), με τη βοήθεια του οποίου - μέσα απ' αυτόν το λαβύρινθο και το φαινομενικό χάος - θα ανακαλύψουμε και θα φέρουμε στο φως τους νόμους: Τη θεωρία της πάλης των τάξεων
Μόνο η μελέτη του συνόλου των βλέψεων, των επιδιώξεων όλων των μελών μιας κοινωνίας ή μιας ομάδας ατόμων μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε με επιστημονική ακρίβεια το αποτέλεσμα αυτών των βλέψεων. 
Συνεπώς, οι αντιφατικές βλέψεις γεννιούνται από τη διαφορά θέσης και τις συνθήκες ζωής των τάξεων, από τις οποίες απαρτίζεται κάθε κοινωνία".
Η ταξική πάλη διεξάγεται σ' όλη τη σφαίρα της οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής πραγματικότητας, όλων των ταξικών κοινωνιών. Οι βασικές μορφές πάλης του προλεταριάτου είναι η οικονομική, η πολιτική και η ιδεολογική πάλη. Η πολιτική πάλη, που είναι η ανώτερη μορφή και έχει στο επίκεντρό της το κράτος, την εξουσία, ολοκληρώνεται με τη σοσιαλιστική επανάσταση και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, που είναι ο πρωταρχικός όρος για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας από την εκμετάλλευση.

Πάμε, λοιπόν, καλεί ο ποιητής τον φίλο του, κι ας μας λιθοβολούν κι ας μας αποκαλούν αεροβάτες,για μια νέα, αναμορφωμένη, ελεύθερη και δικαιότερη κοινωνία.
Οδυσσέας Ελύτης "Ήλιος ο Πρώτος" απόσπασμα.
Με τι πέτρες τι αίμα και τι σίδερο
και τι φωτιά είμαστε καμωμένοι
ενώ φαινόμαστε από σκέτο σύννεφο
και μας λιθοβολούν και μας φωνάζουν
αεροβάτες
το πώς περνούμε τις μέρες και τις νύχτες μας
ένας Θεός μόνο το ξέρει.
Φίλε μου όταν ανάβ’ η νύχτα την ηλεκτρική σου οδύνη
βλέπω το δέντρο της καρδιάς που απλώνεται
τα χέρια σου ανοιχτά κάτω από μιαν Ιδέα ολόλευκη
που όλο παρακαλείς κι όλο δεν ανεβαίνει
χρόνια και χρόνια εκείνη εκεί ψηλά εσύ εδώ πέρα.
Κι όμως του πόθου το όραμα ξυπνάει μια μέρα σάρκα
κι εκεί όπου πριν δεν άστραφτε παρά γυμνή ερημιά
τώρα γελάει μια πολιτεία ωραία καθώς τη θέλησε
κοντεύεις να τη δεις σε περιμένει
δώσε το χέρι σου να πάμε πριν η Αυγή
την περιλούσει με ιαχές θριάμβου.
Δώσε το χέρι σου – πριν συνταχτούν πουλιά
στους ώμους των ανθρώπων και το κελαηδήσουνε
πως επιτέλους φάνηκε να ‘ρχεται από μακριά
η ποντοθώρητη παρθένα Ελπίδα!
Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
κι ας μας λεν αεροβάτες
φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ αποκάλυψη του ρόλου των ιμπεριαλιστών και των ανταγωνισμών τους ως της αιτίας για το ματοκύλισμα των λαών σε όλο τον κόσμο και το δράμα των προσφύγων, η καταγγελία της τυχοδιωκτικής πολιτικής των εξαρτημένων χωρών, μαζί και της δικής μας, το δυνάμωμα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και η ανάδειξη της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτήν την κατάσταση.
Είναι αυτά που θα θωρακίσουν το λαό μας από τα κηρύγματα ρατσισμού και ξενοφοβίας που συγκαλύπτουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης και κρατούν το λαό δέσμιο της πολιτικής των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.
Δείτε παρακάτω ΔΥΟ συγκλονιστικά VIDEO από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και η απάντηση θα σας έχει δοθεί.
Βλέποντάς τα αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί ο άμαχος πληθυσμός και εκατοντάδες οικογένειες επιλέγουν τον δρόμο της προσφυγιάς, επιδιώκοντας να φτάσουν σε μία άλλη χώρα, όπου πιστεύουν πως θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής.


Το βίντεο γυρίστηκε από το Smart News Agency της Συρίας, σύμφωνα με την Le Parisien, στην πόλη Jisr al-Shughour, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο ρεπόρτερ κατέγραψε το υλικό έχοντας τη συσκευή με έξι κάμερες στο κεφάλι του και στο βίντεο καταγράφεται η διαλυμένη, εγκαταλελειμμένη πόλη, ενώ από μακριά ακούγεται ο ήχος της μάχης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...