Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑΖΙ - 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944

Μνήμη αντίστασης και αγώνα.
Σχετική εικόνα
Η απελευθέρωση ήρθε την μέρα εκείνη. 
Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ όμως δεν ήρθε, και αργεί ακόμη, αν και οι δυνατότητες υπήρχαν όλες για μια πολιτική και δημιουργία μιας διαφορετικής κατάστασης στη χώρα μας που θα έφερνε τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ. 

Περιμένουνε ακόμα να φυτρώσει και να βλαστήσει ο σπόρος της λευτεριάς, που το φωτεινό δάκρυ του Ελασίτη τον πότισε με πόνο και αυτοθυσία.
Είναι ο σπόρος που τον έκαναν να μη φυτρώσει. 
Προσμένοντας από τότε να ξεπεταχτεί από το φως του το θεόρατο δέντρο της λευτεριάς που οι ρίζες του θα ρουφήξουν τη ζωή απ’ τα ματωμένα ποτάμια της θυσίας τους.
Ποιος φταίει και γιατί; 
Αλλά αυτά είναι μία άλλη ιστορία και όχι της σημερινής ανάρτησης.
Αν και έχω γράψει κατά καιρούς ίσως εδώ μία μικρή αναφορά.
Ο Άρης στον ιστορικό του λόγο στη Λαμία μεταξύ των άλλων είχε πει:
"Δε θ’ αφήσουμε το όπλο από το χέρι μας, αν δεν πετύχουμε και τη διπλή λευτεριά: Τη λαοκρατία.
Γι’ αυτό θα παλέψουμε για να εκτελέσουμε κι αυτή την υπόσχεσή μας, αφιερώνοντας και θυσιάζοντας τη ζωή μας ακόμα για τη λαοκρατική λύση του ελληνικού προβλήματος".
Αυτά τα λίγα για τώρα και ας πάμε παρακάτω.
Στις 12 Οκτώβρη του 1944 ημέρα Πέμπτη, ύστερα από 1264 μέρες Κατοχής τα γερμανικά στρατεύματα ξεκινούν την αποχώρησή τους από την Αθήνα.
Ο Γερμανός διοικητής Φέλμι προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο των γερμανικών στρατευμάτων διαρρέοντας ότι δεν θα υπάρξουν καταστροφές στην επαρχία κατά την αποχώρηση.
Πρόλαβαν όμως οι γερμανοί και εκτέλεσαν πατριώτες στο Δαφνί πριν φύγουν μαζί με κάποιους συνεργάτες διερμηνείς τους.
Οι τελευταίες ημέρες της Κατοχής δεν ήταν αναίμακτες. Με στοχευμένες επιθέσεις δύο μέρες πριν την υποχώρησή τους Γερμανοί και Τάγματα Ασφαλείας εκτέλεσαν 47 άτομα και πυρπόλησαν 400 σπίτια στο Κορωπί, στο δρόμο προς την πρωτεύουσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, από όπου οι Βρετανοί προωθούσαν οπλισμό στον Στρατιωτικό Διοικητή Αττικής Π. Σπηλιωτόπουλο, για την ενίσχυση της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής αλλά και των αντικομμουνιστικών οργανώσεων . Την παραμονή της Απελευθέρωσης Γερμανοί επιτέθηκαν στην προσφυγική Καισαριανή, προπύργιο του ΕΑΜ, δολοφονώντας με απαγχονισμό τους αγωνιστές που συνέλαβαν.
Τα όσα έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους.
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Αθήνα, σπεύδουν να ξαναχωθούν τρομαγμένοι, ματωμένοι ως το λαιμό με αίμα ελληνικό, να ξανακρυφτούν στις μαύρες φωλιές τους
AΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
Ολοκαυτώματα 1940-1945 πόλεων και χωριών Εγκλήματα που μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν έχει αναγνωρίσει. 
  • Κρήτη 
Άγιος Βασίλειος Βιάννου-Αμιράς Ηρακλείου-Άνω Βιάννος Ηρακλείου-Άνω Μέρος Ρεθύμνου-Ανώγεια Ρεθύμνου-Βαχός Ηρακλείου-Βορίζια Ηρακλείου-Βρύσες Αμαρίου Ρεθύμνου-Γδόχια Λασιθίου-Γερακάρι Ρεθύμνου-Δαμάστα Ηρακλείου-Έμπαρος Ηρακλείου-Κακόπετρος Χανίων-Καλάμι Ηρακλείου-Καλή Συκιά Ρεθύμνου-Καλλικράτης Χανίων-Καμάρες Ηρακλείου-Κάνδανος Χανίων-Κάτω Βιάννος Ηρακλείου-Κάτω Σύμη Ηρακλείου-Κεφαλοβρύσι Ηρακλείου-Κοξαρέ Ρεθύμνου-Κουστογέρακο Χανίων(πρώην δ.δ. Σούγιας)-Κρύα Βρύση Ρεθύμνου-Λιβαδάς Χανίων(πρώην δ.δ. Σούγιας)-Λόχρια Ρεθύμνου-Μαλάθυρος Χανίων-Μαγαρικάρι Ηρακλείου-Μονή Χανίων(πρώην δ.δ. Σούγιας)-Μουρνιές Λασιθίου-Μύρτος Λασιθίου-Πεύκος Ηρακλείου-Ρίζα Λασιθίου-Σαχτούρια Ρεθύμνου-Σάρχος Ηρακλείου-Σκινέ Χανίων-Σούγια Χανίων(πρώην δ.δ. Σούγιας)-Συκολόγος Ηρακλείου-Τυμπάκι Ηρακλείου-Χόνδρος Ηρακλείου
  • Ήπειρος και Επτάνησα
Αηδονοχώρι Ιωαννίνων-Αργίνια Κεφαλονιάς-Ασπράγγελοι Ιωαννίνων-Γρεβενίτι Ιωαννίνων-Δόλιανη Ιωαννίνων-Ελάτη Ιωαννίνων-Καβαλλάρι Ιωαννίνων-Καλουτάς Ιωαννίνων-Καταρράκτης Άρτας-Κομμένο Άρτας-Καταρράκτης Ιωαννίνων-Λιγκιάδες Ιωαννίνων-Μακρίνο Ιωαννίνων-Μανασσής Ιωαννίνων-Μεσοβούνι Ιωαννίνων-Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων-Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων-Παραμυθιά Θεσπρωτίας-Ροδάκινο Άρτας-Τρίστενο Ιωαννίνων-Φλαμπουράρι Ιωαννίνων
  • Στερεά Ελλάδα
Αγία Ευθυμία Φωκίδας-Βουνιχώρα Φωκίδας-Δίστομο Βοιωτίας-Επτάλοφος Φωκίδας-Καλάμι Βοιωτίας-Καλοσκοπή Φωκίδας-Λιδωρίκι Φωκίδας-Λιλαία Φωκίδας-Μαυρολιθάρι Φωκίδας-Νίκαια Αττικής-Προσήλιο Φωκίδας-Τυμφρηστός Φθιώτιδας-Υπάτη Φθιώτιδας
  • Μακεδονία
Αμπελόφυτο Κιλκίς-Δοξάτο Δράμας-Δράμα-Δροσοπηγή Φλώρινας-Ελευθεροχώρι Πέλλας-Θεσσαλονίκη-Καταφύγιο Κοζάνης-Κλεισούρα Καστοριάς-Κλειστό Κιλκίς-Κορμίστα Σερρών-Κυδωνιά Κιλκίς-Κύργια Δράμας-Κωσταράζι Καστοριάς-Λέχοβο Φλώρινας-Μεσόβουνο Κοζάνης-Νέα Κερδύλια Σερρών-Κωσταράζι Καστοριάς-Λέχοβο Φλώρινας-Μεσόβουνο Κοζάνης-Νέα Κερδύλια Σερρών-Τρία Έλατα Πέλλας-Χορτιάτης Θεσσαλονίκης-Χωριστή Δράμας
  • Πελοπόννησος
Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας-Αετός Μεσσηνίας-Βλαχέρνα Αρκαδίας-Ερυμάνθεια Αχαΐας-Καλάβρυτα-Κερπινή Αχαΐας-Λίμνες Αργολίδας-Πτέρη Αχαΐας-Ρογοί Αχαΐας
  • Θεσσαλία
Δομένικο Λάρισας-Τσαρίτσανη Λάρισας-Κερασιά Μαγνησίας-Κουτσούφλιανη Τρικάλων-Νέα Αγχίαλος Μαγνησίας-Ριζόμυλος ΜαγνησίαςΔράκεια Μαγνησίας

Η Πολιτεία βέβαια για όλα τα θύματα των παραπάνω πόλεων και χωριών της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ θηριωδίας δεν έδωσε καμία αρωγή μετά την Απελευθέρωση.
Οι πολίτες και ειδικά όσοι προέρχονται από περιοχές που έζησαν στο πετσί τους τη ναζιστική θηριωδία, όπως είναι οι μαρτυρικές πόλεις και χωριά μας, δεν ξεχνούν, δεν λησμονούν.
  • Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίστηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!
  • Σκοτώθηκαν από σφαίρες "αδέσποτες" και άλλα στρατιωτικής φύσεως "ατυχήματα" δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).
  • Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
  • Πέθαναν από πείνα σ' ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).
  • Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).
  • Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής (45.000).
  • Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες (60.000).
  • Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).
  • Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!
  • Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.
  • Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.
  • Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.
  • Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
  • Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.
  • Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
  • Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
  • Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).
  • Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια "βούτηξαν" τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!
  • Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!
  • Οι Γερμανοί ΝΑΖΙ κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
  • Οι Γερμανοί ΝΑΖΙ κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).
  • Κατέστρεψαν τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
  • Άρπαξαν οι βάνδαλοι του Βερολίνου το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας
Τα εγκλήματα εναντίον της Λαών, όσο και αυτή των αθώων παιδικών ψυχών δεν παραγράφονται, όσο και αν το προσπαθούν συγκροτημένα, επί δεκαετίες, όλες ανεξαιρέτως οι γερμανικές κυβερνήσεις, αλλά και ντόπιες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, με τη διαχρονική στάση και συμπεριφορά τους, εκτός και εντός, Ελλάδας.
ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%.
Η κατεστραμμένη, δηλαδή, Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.
Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των νικητριών χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938!
Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδας, κάποιο κακουργοδικείο Λάρισας, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων,ότι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει.
Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος.
Αφιερωμένο σ΄ όσους ξεχνούν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν αλλά κυρίως σε όσους έχουν την άποψη ότι "δεν πρέπει να ασχολούμαστε με όσα έγιναν τότε και άρα ούτε με τους νοσταλγούς της Βέρμαχτ και των SS τους τωρινούς Χρυσαβγήτες (λέξη προερχόμενη απ' το αβγό) και σε όλα τα φασιστοειδή καθάρματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...