Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Βρώμισε ο αγέρας με υποσχέσεις και όνειρα.
ΟΝΕΙΡΑ;
Όσα θες μπορείς να κάμεις, όσα θες μπορείς να πεις.
Για πες μου εσύ φίλε πιστεύεις στα όνειρα;
Δεν στοιχίζουν τα φουσκωμένα λόγια, οι υποσχέσεις, μονάχα οι Ελπίδες αξίζουν και στοιχίζουν φτάνει να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα.
Εκεί που οι φαμίλιες μοιράζονται ένα ψωμί στα δέκα, εκεί που κατρακυλάει ο μεγάλος ίσκιος των ντουφεκισμένων.
Σ᾿ όποιο μέρος της γης, σ᾿ όποια ώρα, εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για μια καινούργια ελπίδα, για ένα καινούργιο αύριο, για έναν καινούργιο κόσμο.

Δεν πρέπει να πεις ότι φοβάσαι να πολεμήσεις με καρδιά, πρέπει να περπατήσεις στη φωτιά και μόλις τελειώσουν αυτά τότε μόνο να μπορείς και εσύ να αισθανθείς καλά.
Να μάθεις να αναζητάς να θέλεις, να μπορείς, να επιθυμείς, να παλεύεις, για όσα δε πρέπει να χαθούν με το καιρό, κάθε τι που'χει αξία για τον άνθρωπο, τον αγώνα του για μια καλύτερη ζωή.
Μία κοινωνική αλλαγή που θα την κάνεις μαζί με άλλους.
Θα πολεμήσεις, θα πονέσεις, θα ρισκάρεις αλλά καταλαβαίνοντας τι πραγματικά σημαίνει αυτό θα σε ανταμείψει κάποια στιγμή με τη μαγεία της αναγέννησης.
Αναγέννηση από τις στάχτες του παρελθόντος μένα μεγάλο και ολόλαμπρο ΚΟΚΚΙΝΟ ήλιο για το μέλλον που θα φωτίζει μεσούρανα τη καινούργια δική σου πλάση.
Πρέπει όμως πάντα να ξέρουμε ότι το ζήτημα της Κοινωνικής Ανατροπής δεν μπορεί να λυθεί ασύνδετα από την πάλη για τη ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης και συγχρόνως από την πάλη ενάντια στην εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο. 

Βασική αρχή όμως είναι ότι η οικονομική παραγωγή και η κοινωνική διάρθρωση κάθε ιστορικής εποχής που προέρχεται απ' αυτήν αναγκαστικά, αποτελούν τη βάση για την πολιτική και πνευματική ιστορία αυτής της εποχής, ότι σύμφωνα μ' αυτά όλη η ιστορία ήταν και συνεχίζει να είναι ιστορία ταξικών αγώνων, αγώνων ανάμεσα σε τάξεις που υφίστανται εκμετάλλευση και τάξεις που ασκούν εκμετάλλευση, ανάμεσα σε τάξεις υποτελείς και τάξεις κυρίαρχες, στις διάφορες βαθμίδες της κοινωνικής εξέλιξης, ότι όμως ο αγώνας αυτός έχει φτάσει τώρα μια βαθμίδα όπου η τάξη που υφίσταται την εκμετάλλευση και καταπίεση (το προλεταριάτο) δεν μπορεί πια ν' απελευθερωθεί από την τάξη που την εκμεταλλεύεται και την καταπιέζει (την αστική τάξη), χωρίς να απελευθερώσει ταυτόχρονα και για πάντα ολόκληρη την κοινωνία από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και τους ταξικούς αγώνες.  

Όσο πολύ κι αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες στα τελευταία χρόνια, οι γενικές αρχές διατηρούν σε γενικές γραμμές και σήμερα όλη τους την ορθότητα.

Η πρακτική εφαρμογή αυτών των αρχών θα εξαρτηθεί παντού και πάντα από τις υπάρχουσες ιστορικές - κοινωνικές συνθήκες. 
Μέσα λοιπόν στη σημερινή εποχή όπου το Κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση οφείλουμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε από την αρχή τις συνθήκες εκείνες που θα το βγάλουν από το τέλμα, να προσπαθήσει δηλαδή να αναδιοργανωθεί, να αναστοχαστεί όλη του την πορεία και να προσπαθήσει να δώσει σύγχρονες απαντήσεις.
Τι λες λοιπόν ;
Δοκιμάζουμε να 
σταθούμε στο πλευρό του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα της ταξικής πάλης ;
-----------------------------------------------------

Σχόλια

Ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου θεωρώ αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Παρά την αρχική επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκάστηκα να βάλω τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα.

Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν θέλω ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύονται σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ιστοσελίδας.

Απαντήσεις στα σχόλια των ενυπόγραφων άρθρων φέρουν καθαρά οι συντάκτες αυτών εφόσον βέβαια θα ήθελαν να απαντήσουν.

Τέλος για κάθε επικοινωνία καθώς επίσης και τα άρθρα μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση : 

loukassagias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...