Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Πρωτομαγιά 1977, Θεσσαλονίκη.

Μνήμες και παρακαταθήκες αγώνα, γεμάτες πείσμα και συντροφικότητα !!!!
Η φωτογραφία είναι στην Θεσσαλονίκη - οδός Συγγρού.
Αριστερά (όπως βλέπουμε την εικόνα) είναι το 4ο λύκειο - γυμνάσιο και δεξιά μπροστά είναι το στέκι (Χώρος Νεολαίας και  Πολιτισμού) ΣΦΕΝΤΟΝΑ σήμερα.

Η πορεία κατευθύνετε στον τόπο της δολοφονίας των καπνεργατών τον ΜΑΗ του 1936.



ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!
Η ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ !!!
Στην πορεία της ζωής του από τότε έως και σήμερα (αλλά και από πάντα) και όπως ο ίδιος την έχει καθορίσει, ο καθένας εισπράττει πάντα ότι του αξίζει !!!
Όχι αυτό που νομίζει, ούτε αυτό που ισχυρίζεται, ούτε αυτό που λέει ότι αξίζει με το φτωχό του το μυαλό.
Γιατί δεν είναι αν κάποιοι άλλοι τους απορρίπτουν, αλλά μέσα τους βαθιά έχουν απορρίψει αυτοί οι ίδιοι τον εαυτό τους και οι άλλοι απλώς καθρεφτίζουν πάντα τα δικά τους κενά.
Ο ρόλος που παίζει ο καθένας μας μέσα στη ζωή (στην πραγματική ζωή ) και οι αγώνες που έχει δώσει είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει και ούτε σκεπάζετε.
Ο αντιλαϊκός δε ρόλος δεν εξαρτάται κάποιες φορές από την κοινωνική θέση αλλά και από την απόλυτη θολούρα και σύγχυση ιδεών ή από τις συνειδητές ιδεολογικά αντικοινωνικές θέσεις για τη τάξη που καταπιέζεται (εργατική τάξη).


"Οι άνθρωποι ήταν πάντα και θα είναι πάντα τα απλοϊκά θύματα της απάτης και της αυταπάτης στην πολιτική, όσο δε θα μάθουν ν’ αναζητούν πίσω από τις διάφορες ηθικές, θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές φράσεις, διακηρύξεις, υποσχέσεις, τα συμφέροντα τούτων ή εκείνων των τάξεων. Οι οπαδοί των μεταρρυθμίσεων και των βελτιώσεων θα εξαπατώνται πάντα από τους υπερασπιστές του παλιού κατεστημένου, εφόσον δε θα καταλάβουν ότι κάθε παλιός θεσμός, όσο παράλογος, αντιδραστικός και σάπιος κι αν είναι και φαίνεται, κρατιέται και επιβάλλεται από τις δυνάμεις των κυρίαρχων τάξεων.
Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σπάσουμε την αντίσταση αυτών των τάξεων: 
Να βρούμε μέσα στην ίδια την κοινωνία που μας περιβάλλει τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν - και λόγω της κοινωνικής τους θέσης οφείλουν - να αποτελέσουν τη δύναμη την ικανή να σαρώσει το παλιό και να δημιουργήσει το νέο, και να διαφωτίσουμε και να οργανώσουμε αυτές τις δυνάμεις για την πάλη." 
Λένιν, Οι τρεις πηγές και τα τρία συστατικά του Μαρξισμού.

Καθήκον μας λοιπόν πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να απαλλαγούμε από τους κάθε λογής ξουραφάδες (δήθεν σοφίζοντες).

Τότε......Με πίστη στα ιδανικά της τάξης μας και ας μας σκότωσαν το όνειρο...της συντροφικής κοινωνικής πάλης, λίγο, πριν και αρκετά, μετά. 

ΣΗΜΕΡΑ Αφιερωμένο Σ' ΑΥΤΟΥΣ που βρίσκονται και κυρίως Σ' ΑΥΤΟΥΣ που θα βρεθούν κάποια στιγμή στην πάλη της ζωής - στους δρόμους του αγώνα και θα παλέψουν για τα δικαιώματα τους, που θα πάρουν θέση στη γραμμή εκκίνησης, και δεν θα κρύβονται στους ίσκιους και η συμμετοχή στην κοινή πάλη θα είναι άποψη δική τους και όχι άποψη επιτελείων ξεκομμένων από την βάση του Λαού και τους αγώνες του. 
Δεν θα στηρίζουν ιδεολογικά, ολέθριους σύγχρονους πολιτικούς, δεν θα είναι συνένοχοι με τα τερτίπια τους, και δεν θα τους ανέχονται να καθορίζουν με το ψέμα τη ζωή τους.


Ο καθένας μας κατέχει μια τεράστια δύναμη για να καθορίσει τα γεγονότα !!!
Μπροστά μας έχουμε την προοπτική να φέρουμε ένα άλλο καθεστώς πιο όμορφο και πιο δίκαιο !!!
Δεν πρέπει επομένως να υπάρχει το καθόμαστε πίσω και φοβόμαστε να καταπιαστούμε και ν’ αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, τα πολιτικά ζητήματα.


  • Να  αντιδράσουμε στην εξαθλίωση του Λαού.
  • Στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Στην εξαθλίωση του Δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.
  • Στην βία.
  • Στην ανασφάλεια της εργασίας και της ίδια της ζωής.
  • Στην φτώχεια.
  • Στα αντιδραστικά νομοσχέδια και σχέδια της αστικής τάξης και των κολαούζων τους.
  • Στις επιθέσεις του συστήματος που τις πληρώνουμε με τον πιο βάρβαρο τρόπο.
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που κινδυνεύουμε πραγματικά να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους.

Χρειάζεται οι φωνές μας ν’ ακουστούν.
Οφείλουμε να παλέψουμε με προοπτική και στόχο την αλλαγή με ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Πρέπει να το θέλουμε.
Να αναλάβουμε την ευθύνη.
Να δράσουμε, παλέψουμε, αγωνιστούμε για τη  κοινωνική ΑΛΛΑΓΗ .

Να παλέψουμε ώστε οι αγώνες μας στο σύνολο τους να έχουν ταξικούς στόχους όπως τα πολιτικά μας δικαιώματα, καθώς και τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό, (πέρα από ρεφορμιστικές - οπορτουνιστικές σκέψεις και μεταβατικά προγράμματα μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού), με καθαρή ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ιδεολογική γραμμή και που οι αγώνες μας δεν θα είναι τίποτε άλλο από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του σάπιου καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος της υποδούλωσης των ανθρώπων της δουλειάς, για μία άλλη κοινωνία ΑΤΑΞΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, όπου θα πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και που θα συμβάλει στην απελευθέρωση, ανεξαρτησία, ευτυχία του Λαού για μια καλύτερη ζωή απαλλαγμένη από τους δυνάστες του !!!

Απαιτείται και επείγει να συγκροτήσουμε το δικό μας αγώνα, το δικό μας κίνημα, για την ανάπτυξη ενός πλατιού Μετώπου Πάλης (που σήμερα θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο) ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την καπιταλιστική εξαθλίωση και βαρβαρότητα.
Πρέπει ο καθένας μας με τον τρόπο του έτσι ή αλλιώς να συμβάλει με τη συμμετοχή του σ' αυτή τη διαδικασία.
Και όσο πρέπει να μας αφορά, το πολιτικό πρόταγμα που θα μας έρχεται στο νου στην τωρινή κατάσταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης "είναι όλοι στους δρόμους με προοπτική την κοινωνική αλλαγή" !!!
Γιατί έτσι μόνο θα γίνουμε αφέντες της ζωής μας !!!

Θέλει αρκετό δρόμο ακόμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε για να μικρύνει ο δρόμος και να φτάσει αυτή η ώρα έστω και αν δεν είμαστε εμείς την ώρα εκείνη στη ζωή.

Η γνώση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΑ τοποθετούμενου τοπίου μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις δυσκολίες, να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να ανοίγουμε νέους δρόμους και νέους ορίζοντες εκεί όπου από άγνοια βλέπουμε αδιέξοδα.

Ο καθένας μας λοιπόν όπου κι' αν βρίσκεται ότι κι' αν κάνει δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε και έχει ευθύνες γι' αυτά που ήρθαν και γι' αυτά τα χειρότερα που θα έρθουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ - ΛΑΪΚΟΥΣ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...