Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗΣ !!!

Όταν μιλάμε για την ανάσταση πρέπει να ξέρουμε ότι της ανάστασης προηγείται ο θάνατος!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα που χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητεςΚαι όλοι αυτοί που υποδουλώνουν την ζωή μας θα τον σκορπούν απλόχερα όσο εμείς δε φροντίζουμε για τούτη τη ζωή και ελπίζουμε σε κάποια άλλη .


Καλή Ανάσταση να έχουμε λοιπόν.


Να μην είναι το ΕΓΩ που υπερισχύει του ΕΜΕΙΣ αλλά το ΕΜΕΙΣ να καθορίζει τα βήματα μας για τη δική μας Ανάσταση, για το δικό μας Μέλλον .
Ανάσταση των Αγώνων ενάντια σ' αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή τα τελευταία - και όχι μόνο - χρόνια και μας ετοιμάζουν ένα μέλλον ακόμα πιο σκοτεινό .
Για να δούμε τον ήλιο να ανατέλλει και να απολαμβάνουμε την αυγή της ελευθερίας της τάξης μας σένα αταξικό ιδανικό κόσμο που δεν θα υπάρχουν αφέντες και δούλοι .

Μια ευχή που πρέπει να προσπαθήσουμε να την κάνουμε πράξη.

Καλή Ανάσταση !!!
Καλή Αντίσταση !!!
Καλή Λευτεριά !!!

Έχουμε χρέος απέναντι στην τάξη μας να βαδίσουμε για μία άλλη Ανάσταση, την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗΣ και να φανούμε αντάξιοι των αγωνιστών που πάλεψαν γι' αυτήν και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα !!!

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ομορφες σκεψεις !!!! Επιτρεχψε μου μισα προσθηκη :Η υποσχεση για μια αλλη ζωη σε ενα υπερβατικο επιπεδο ειναι κληρονομια της Ανατολίτικης θρησκευτικης παραδοσης.Αντιθετα την πρωιμη ελληνικη σκεψη ο θανατος ηταν η επιστροφη στην υλη του Συμπαντος.Η εναλλαγη αναμεσα στη ζωη και το θανατο οπως εκφραζεταιστη πρωιμη ποιηση και φιλοσοφια ενεπνευσαν στο Μαρξ τη διαλλεκτικη πορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...