Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

21 ΑΠΡΙΛΗ του 1967 - Η ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ - Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ - H EΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ.

Μαύρη επέτειος, σαν σήμερα η χούντα των φασιστών συνταγματαρχών που κράτησε επτά χρόνια.
Η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν η συνέπεια μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που σχεδιάστηκε μετά το 1963, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης. Ήταν ξημέρωμα της 21 Απρίλη του 1967 όταν ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός και οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος επιβάλλουν στυγνή στρατιωτική ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ δικτατορία.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες βασανιστήρια της χουνταςΤο πρωί της 21ης Απρίλη 1967 η Ελλάδα ζούσε πλέον κάτω από ένα στρατιωτικό, δικτατορικό καθεστώς.
Κάτω ξανά από τη μπότα του Φασισμού.
Ήταν η αρχή της επταετίας μιας στυγνής δικτατορίας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου χιλιάδες πολίτες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον Ιππόδρομο του Φαλήρου και το Γήπεδο Καραϊσκάκη.
Στον Ιππόδρομο, μπροστά σε εκατοντάδες κρατούμενους, δολοφονείται ο Παναγιώτης Ελής και κακοποιείται βάναυσα ο Ηλίας Ηλιού, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του.
Τις επόμενες ημέρες, χιλιάδες συλληφθέντες (οι συλληφθέντες στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν αριστερών πεποιθήσεων) θα εκτοπιστούν στο Στρατόπεδο της Γυάρου, ή θα καταλήξουν σε φυλακές όλης της χώρας.
Εφτά μαύρα χρόνια που πρέπει να τα θυμόμαστε.
Να θυμόμαστε τους νεκρούς, τους σακατεμένους, το Πολυτεχνείο, την τραγωδία της Κύπρου, την τραγωδία της Ελλάδας.

Βρείτε λίγο χρόνο να δείτε το παρακάτω βίντεο γιατί η μνήμη είναι ο καλύτερος βοηθός της κρίσης για το μέλλον.
Είναι λίγο μεγάλο (37 λεπτά) αλλά νομίζω ότι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια της ιστορίας και αν την προεκτείνουμε στο σήμερα θα διαπιστώσουμε ότι η πραγματική ΑΛΛΑΓΗ για τον ΛΑΟ είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για ένα άλλο κόσμο, της ισότητας και της ελευθερίας απαλλαγμένη από κάθε είδους δυνάστες.

Να ξυπνήσουμε επιτέλους και να κοιτάξουμε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΚΟΙΝΟ εχθρό όλων των λαών και όλων των πατρίδων, όπως κάνανε κάποτε οι πατεράδες μας οι παππούδες μας και οι προ- προ-παππούδες μας, και να αποκτήσουμε Ταξική Συνείδηση!
Γιατί η μόνη συνείδηση που πρέπει να έχει ο κάθε νοήμων άνθρωπος που δεν ανήκει στην αστική τάξη, είναι η ΤΑΞΙΚΗ της κοινωνικής αλλαγής για την οποία αξίζει να αγωνιστεί με οποιοδήποτε κόστος.
Να κάνουμε πράξη το σύνθημα του Πολυτεχνείου ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ "ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" να τα πιστέψουμε και να τα κερδίσουμε.
Και ενωμένοι σαν λαός, να σεβαστούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία, τον φασισμό, την καταδυνάστευση.
Και μη ξεχνάτε την 21 ΑΠΡΙΛΗ του 1967.
Και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του τότε και του σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...