Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Οι καπιταλιστές - ιμπεριαλιστές κατασκευάζουν πολέμους, επιτίθονται στους λαούς του κόσμου, βομβαρδίζουν, καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις, κράτη, για τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, αρπάζουν εδάφη, πετρέλαιο, ορυκτά, σκοτώνουν ανθρώπους, σκοτώνουν παιδιά.

Όπως τα έχω ξαναπεί :

Βομβάρδισαν την Κορέα, το Βιετνάμ, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη, την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Υεμένη, τη Μέση Ανατολή, απομυζούν την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική.

Κάνουνε πόλεμο στους αδύνατους λαούς τούτου του κόσμου.

Η πρωταρχική και αληθινή αιτία των πολέμων είναι τα οικονομικά συμφέροντα της τάξης που εξουσιάζει τους Λαούς τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και που τους μετατρέπει σε κρέας για τα κανόνια για την επικράτηση της οικονομικής κυριαρχίας της στη βάση των μεταξύ τους ανταγωνισμών.

Οι αιματηρές εξελίξεις που δρομολογούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, με πρώτη ύλη τους "αναλώσιμους λαούς", επιδέχονται μία μόνο απάντηση, που όσο δύσκολη και αν φαίνεται, άλλο τόσο αναγκαία είναι. Την ενίσχυση, με κάθε τρόπο, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του αντιπολεμικού κινήματος.

Η αποκάλυψη του ρόλου των ιμπεριαλιστών και των ανταγωνισμών τους ως της αιτίας για το ματοκύλισμα των λαών και το δράμα των προσφύγων, το δυνάμωμα του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και η ανάδειξη της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτήν την κατάσταση.
Είναι αυτά που θα θωρακίσουν το λαό μας απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και κρατούν το λαό δέσμιο της πολιτικής των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει ν' αποτραπεί ο κάθε ιμπεριαλιστικός πόλεμος, κανένας άλλος από την αλλαγή των αντικειμενικών όρων της κοινωνικής συμβίωσης: δηλαδή με την κατάργηση της ταξικής κοινωνίας, που δεν μπορεί μήτε να διατηρήσει μήτε να μεγαλώνει την κυριαρχία της απάνω στους λαούς παρά με τον ακατάπαυτο πόλεμο.

ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ;
Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι εκεί έξω στην ζωντανή ζωή.
Γιατί η θεωρία πρέπει να επαληθεύεται και να υλοποιείται πάντοτε στην πράξη και ότι πρέπει να υπάρχει διαλεκτική σχέση θεωρίας - πράξης, λόγων και έργων και όχι μόνο μέσα από τα βιβλία και μόνο θεωρητικά και δίνοντας εντολές ως πεφωτισμένοι δάσκαλοι στους αδαείς.
Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να μιλάμε για υποκρισία και φαρισαϊσμό.
Γιατί ποτέ αυτοί οι άνθρωποι (οι πεφωτισμένοι δάσκαλοι) είναι σε θέση ή θέλουν ή μπορούν να αλλάξουν τις κοινωνικές σχέσεις προς όφελος όλης της κοινωνίας.
Υπηρετούν μόνο τον εαυτό τους συμβιβασμένοι με το σύστημα και που το υπηρετούν ηθελημένα ή άθελα και ο καθένας βέβαια για τους δικούς τους λόγους.
Εκεί έξω λοιπόν, εκεί που υπάρχουν τα γεγονότα, εκεί που ο άνθρωπος παλεύει για τη ζωή του, εκεί που όλα εξελίσσονται σε βάρος των Λαών.

Χωρίς όμως ιδεολογία που να αντιπαλεύει την αστική καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική ιδεολογία της καπίεσης και υποταγής δεν θα υπάρξει δρόμος να διαβούμε στην προσπάθεια μας για μία καλύτερη ζωή.

Οι καταστάσεις λοιπόν που υπάρχουν σήμερα μπορούν και πρέπει να διορθωθούν από τα λάθη του παρελθόντος που έγιναν για να φθάσουμε, να οδηγηθούμε, σε μία άλλη κοινωνία παίρνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες για να κατακτηθούν, εκτιμώντας την αξία τους, ώστε να γνωρίζει ο καθένας μας το χρέος του, να τα διατηρήσει, να τα προφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού, ξεκινώντας για την επόμενη προσπάθεια για μία ανατολή της δικής μας ζωής, μία ανατολή ευτυχίας και ισότητας ολόκληρου του Λαού.

Χρειάζεται βέβαια η συνειδητοποίηση μας σαν Λαός και αναγνώριση της τάξης στην οποία ανήκουμε.

Σκοπός μας λοιπόν να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, αντιπαλεύοντας και καταπολεμώντας τους μηχανισμούς της επελαύνουσας καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά να απαξιώσουμε και κάποιους που ηθελημένα ή άθελα, με λόγια και πράξεις, σπέρνουν την απογοήτευση και την αμφιβολία.
Τότε και μόνο τότε μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε την ελπίδα να καταφέρουμε με δύσκολους αλλά αναγκαίους αγώνες, να αλλάξουμε τις υπάρχουσες καταστάσεις, να τις αλλάξουμε για να απαλλαγούμε από την κυριαρχία της αστικής τάξης, του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού, να ανατρέψουμε δηλαδή με επαναστατική διαδικασία τη βάση του υπάρχοντος συστήματος.

Στον πόλεμό τους ενάντια στη ζωή σου πολέμησέ τους γιατί άλλη ελπίδα εκτός από αυτήν δεν έχεις !!!

Το παρακάτω βίντεο, έτσι απλά για να μη ξεχνάμε.

Για να το δείτε πατήστε αριστερό κλικ εδώ: Παρακολουθήστε στο YouTube

Ακολούθως θα σας ζητηθεί σύνδεση, πατήστε σύνδεση, μετά πληκτρολογήστε το mail σας, πατήστε επόμενο και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης σας για την Google, και θα ανοίξει το βίντεο.

Δείτε το αξίζει !!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...