Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Άγρια καταστολή - Γκλοπ και χημικά σε απλούς πολίτες

Άγρια βια και καταστολή από την ΕΛ.ΑΣ. με δολοφονικές επιθέσεις κατά των πολιτών που κάθε άλλο από μεμονωμένα περιστατικά είναι, ενώ ο πρωθυπουργός κλείνει τα μάτια στη βία και στη καταστολή κατά των πολιτών. 

Υπάρχουν πολλά Βίντεο και εικόνες στο διαδίκτυο, εδώ παρακάτω μερικά ντοκουμέντα.

Τις άγριες διαθέσεις των αστυνομικών κατά τη χθεσινή νύχτα των δολοφονικών εφόδων δίχνει ένα ακόμα βίντεο από τα χθεσινά (9/3) γεγονότα. 
Ακούγονται μέλη διμοιρίας της ομάδας ΔΡΑΣΗ να φωνάζουν «Διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος» και «πάμε να τους γ...σουμε. Τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Πλήθος κόσμου, μαθητές, νεολαίοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία στις γειτονιές που καθοδηγείτε από αυτό το αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό καπιταλιστικό σύστημα.

Περισσότεροι από 7.000 πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ  αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές.  

Στην περιοχή υπήρξε μεγάλη παρουσία μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Την ίδια στιγμή οι αναφορές για τραυματίες από τους συγκεντρωμένους αναφέρουν ότι έχουν χτυπηθεί άσχημα από τους αστυνομικούς περισσότερα από 18 άτομα, τα οποία φέρουν τραύματα σε κεφάλι και σώμα.

Μετά τα επεισόδια, που ακολούθησαν τη μεγαλειώδη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη, κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, αστυνομικοί απάντησαν ξανά με καταστολή, μέχρι και με βομβίδες κρότου-λάμψης.

Πλήθος ανατριχιαστικών βίντεο κάνουν από χθες το γύρω του διαδικτύου, όπως το παρακάτω που δείχνουν αστυνομικούς να εκτονώνονται προβαίνοντας σε βανδαλισμούς καταστρέφοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Υπάρχουν πολλά γεγονότα αστυνομικής βίας και καταστολής όπως δίκυκλη μηχανή της αστυνομίας πέφτει πάνω σε έναν νεαρό, κάτοικοι  ζητούν από τους «αλήτες» και τα «κτήνη» να αφήσουν ένα άλλο παιδί, επίσης ένα άτομο είναι ακινητοποιημένο και δέχεται ανελέητο ξύλο. 

Αστυνομικοί σε ένα κρεσέντο βίας και άγριας καταστολής κυνηγούν πολίτες μέσα στα στενά.


Αστυνομικοί σε δράση, ακόμα και επιθέσεις των σε σπίτια και μάλιστα προκαλούσαν τον κόσμο που ήταν στα μπαλκόνια.


Τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα κατά το νέο κρεσέντο ρεβανσισμού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κρούσης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, (κατά τα πρότυπα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής), έσπερναν τον πανικό στη γειτονιά και σε διπλανές περιοχές κυνηγώντας και δέρνοντας αδιακρίτως όποιον πολίτη έβρισκαν μπροστά τους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλέσει σε «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» αλλά δεν βρήκε να πει λέξη για τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη δύο 24ωρα πριν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικός δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει, αλλά εμμέσως πλην σαφώς φορτώνει την ευθύνη ξανά στους νέους».

Η απάντηση του Λαού πρέπει να δοθεί στους δρόμους με αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, ενάντια σε ένα αντιδραστικό σύστημα βίας και καταστολής, σε ένα σύστημα που απαξιώνει την ύπαρξη μας σαν άνθρωποι με χουντικής προέλευσης απαγορεύσεις και επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...