Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - Τι λένε οι συλληφθέντες, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ)

Σε αθρόες προσαγωγές μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία χθες, 6 Δεκέμβρη. Ήταν, άλλωστε, η μόνη αριστερά που κάλεσε σε διαδήλωση για τα 12 χρόνια από την δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Το κάλεσμα σε διαδήλωση, γιατί έτσι τιμάει το κίνημα τους νεκρούς του, ήταν η αιτία του χθεσινού πογκρόμ σε βάρος της. Την είχε στοχοποιήσει λίγες μέρες πριν ο Χρυσοχοΐδης. Η «άλλη» αριστερά, η «μεγάλη», αυτή που μας κυβέρνησε με μνημόνιο κι αυτή που αυτοπροσδιορίζεται ως «ταξική», αρκέστηκε στη συμβολική κίνηση κατάθεσης λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια.

Οι ορδές των αστυνομικών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας απρόκλητα επιτέθηκαν στα στέκια και τα γραφεία οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Το πρωί, γύρω στις έντεκα, τα ΜΑΤ κατέκλυσαν την οδό Γραβιάς στα Εξάρχεια, όπου βρίσκονταν μέλη του ΚΚΕ(μ-λ). Η αστυνομία προσπάθησε να εισβάλλει στο βιβλιοπωλείο ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ αλλά δεν τα κατάφερε. Συνέλαβε όμως 12 συντρόφους, που κρατώντας το πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατάγγειλαν την κρατική τρομοκρατία. Ανάμεσά στους συλληφθέντες και ο γραμματέας της οργάνωσης.

Όσους συνέλαβαν τους έβαλαν σε δύο βανάκια και τους πήγαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Διαπίστωσαν πως ήταν απ’ τους πρώτους συλληφθέντες της ημέρας. Διαπίστωσαν, επίσης, με τα ίδια τους τα μάτια, πως στη ΓΑΔΑ δεν τηρείται κανένα υγειονομικό μέτρο προστασίας απ’ τον κορωνοϊό. Ούτε αποστάσεις ούτε αντισηπτικά ούτε μάσκες. Η αστυνομία που κόβει βαριά πρόστιμα σε γέροντες επειδή δε φορούν σωστά τη μάσκα, που τρομοκρατεί, δέρνει, συλλαμβάνει όποιον θεωρεί ότι δεν τηρεί αποστάσεις, αυτός η κρατικός θεσμός καταστολής και ελέγχου του λαού, είναι μια υγειονομική βόμβα διασποράς της πανδημίας είτε άμεσα, από του ίδιους τους αστυνομικούς είτε έμμεσα, από τους προσαχθέντες που τους απελευθερώνουν αφού πρώτα τους εκθέσουν απροστάτευτους στον κορωνοϊό.

Τους συλληφθέντες τους έβαλαν καταρχήν σε έναν κλειστό χώρο κράτησης, περίπου 30 τμ, με εξαερισμό ένα παράθυρο 30 επί 30 εκατοστά προς το διάδρομο, μαζί με περίπου 10 ακόμη συλληφθέντες. Στη συνέχεια έφεραν και άλλους 12! Οι σύντροφοι διαμαρτυρήθηκαν για τον συνωστισμό και μετά από λίγο έβγαλαν κάποιους και τους πήγαν στον 11ο όροφο. Τον Π.Χ. μετά από μισή ώρα τον πήγαν μάλλον στον έκτο. Όπως λέει χαρακτηριστικά, μπερδεύτηκε από τις πολλές αλλαγές. Σε κανένα δίωρο πήγαν εκεί και άλλον έναν σ/φο.

Στον 6ο όροφο, η κατάσταση ήταν δραματική. Σε έναν διάδρομο διαστάσεων περίπου 3μ επί 10μ συνωστίζονταν από 30 έως 60 άτομα που άλλαζαν συνεχώς. Ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά που τα συνέλαβαν δίπλα στο σπίτι τους! Νερό και φαγητό δεν τους έδιναν. Μετά από πολλή φασαρία έφεραν νερό που το πλήρωσαν οι κρατούμενοι. Φαγητό, ούτε συζήτηση. Με απλά λόγια, η αστυνομία που καταδιώκει όποιον αμφισβητεί τον νόμο του κράτους, δεν τηρεί κανέναν ανθρώπινο νόμο.
Οι σύντροφοι αναφέρονται σε ένα τραγικό περιστατικό με έναν πιτσιρικά περίπου 17 χρονών που έπαθε επιληπτική κρίση. Πήγε να γίνει χάος μα γιατρός πουθενά! Οι κρατούμενοι φωνάζανε για να έρθει γιατρός να βοηθήσει το παιδί και διαμαρτύρονταν που δεν υπήρχε ούτε ένας σε κτίριο 11 ορόφων. Τελικά, μετά από 20 λεπτά ήρθαν 2 τραυματιοφορείς και τον πήραν. Αναφέρονται επίσης, σε λιποθυμίες γυναικών και σε κρατούμενες που ενώ φαίνονταν ότι δε νοιώθουν καλά, δεν είχαν καμιά βοήθεια.

Αφού ταλαιπώρησαν όσο μπορούσαν τους συντρόφους, δύο από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας,, κατά τις 8 περίπου τους έβαλαν πάλι όλους μαζί. Κι ενώ συνελήφθησαν πρώτοι, τους έδιωξαν τελευταίους για την οδό Καβάλας (για σήμανση) παρά το ότι δηλώσανε ότι δεν δίνουν αποτυπώματα - φωτογραφίες με κόστος ότι φορτώνονται και το πλημμέλημα της απείθειας. Ενώ προηγουμένως τους πρότειναν να κάνουν τεστ κορωνοϊού. Αρνήθηκαν επειδή κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα. Νόημα θα είχε να κάνουν μετά από πέντε έξι μέρες τεστ αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Στη σήμανση τους πήγαν κατά τις 12.30. Νωρίτερα έφυγαν οι δύο σύντροφοι με τα προβλήματα υγείας.Το καψώνι συνεχίστηκε για τους υπόλοιπους μέχρι τις 3 περίπου, όπου τους άφησαν μετά από πολλές φωνές.

Στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και κατηγορίες για δυο πλημμελήματα. Διασπορά μολυσματικής νόσου και απείθεια λόγω άρνησης να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν. Σε άλλες συνθήκες θα δικάζονταν με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Λόγω πανδημίας, θα πάρουν τακτική δικάσιμη. Ο εισαγγελέας, βέβαια, δεν δεσμεύεται για τις τελικές κατηγορίες. Όλα θα κριθούν στο πολιτικό επίπεδο, πότε θα γίνουν και ποια θα είναι η κυβέρνηση.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού δεν τα υπολογίζει η κυβέρνηση. Ούτε τα προσχήματα δεν νοιώθουν την ανάγκη να κρατήσουν. Έτσι, εκτός απ’ τον πρώτο σύντροφο που υπέγραψε σημειώνοντας ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, στους υπόλοιπους δεν επιτράπηκε να εκφράσουν την επιφύλαξή τους. Σαν ειρωνεία φαντάζει η κίνηση να δώσουν σε κάποιους λίγο πριν φύγουν μια φωτοτυπία με τα δικαιώματά τους, όταν έχουνε καταπατήσει με κάθε τρόπο τα στοιχειώδη. Όταν αμφισβητούν κάθε δικαίωμα του λαού.

Η χθεσινή μέρα κόστισε στην κυβέρνηση. Χρειάστηκε να μετατραπεί σε χούντα για να μην γίνει μια διαδήλωση. Όμως πολλοί αγωνιστές περάσανε τα μπλόκα που έστησε.

Ελεύθερος είναι όποιος βαδίζει με υψωμένη τη γροθιά στον δρόμο του αγώνα.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία.


Αντίσταση στις γειτονιές
--------------------------------------------------------------------
Ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου θεωρώ αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Παρά την αρχική επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκάστηκα να βάλω τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν θέλω ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύονται σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ιστοσελίδας.
Απαντήσεις στα σχόλια των ενυπόγραφων άρθρων φέρουν καθαρά οι συντάκτες αυτών εφόσον βέβαια θα ήθελαν να απαντήσουν.
Τέλος για κάθε επικοινωνία καθώς επίσης και τα άρθρα μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση : loukassagias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...