Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομία παντού: Αποκλεισμένο το μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο.

Οι έλεγχοι περιμετρικά -στη σκιά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων- είναι ιδιαίτερα αυστηροί καθιστώντας την Αθήνα μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο. 

Το πρωί, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ' αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέα Βογιατζόγλου , των υπόλοιπων αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ) και όλων των προσαχθέντων στο κέντρο Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μετά τις αναίτιες προσαγωγές μελών του.

Η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε στην πραγματικότητα από σήμερα τα ξημερώματα στρατιωτικό νόμο σε όλη την χώρα , βγάζοντας χιλιάδες αστυνομικούς στον δρόμο με πρόσχημα την πανδημία του κορονοιού. Έχει αποκλείσει τα Εξάρχεια στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλο από τον αστυνομικό Κορκονέα, απαγορεύει σε εκπροσώπους συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων να καταθέσουν ακόμη και λουλούδια στο σημείο , πολιορκεί πανεπιστημιακά ιδρύματα ,γραφεία πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, έχει καταλάβει πλατείες. Από το πρωί ισχυρές αστυνομικές πολιόρκησαν το πολιτικό βιβλιοπωλείο «Εκτός Των Τειχών», εμπόδισαν διαδηλωτές του ΚΚΕ(μ-λ) οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό με κανόνες ασφαλείας και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ) , σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου.

Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας που έχει έναν ανομολόγητο αλλά ξεκάθαρο στόχο. Να φοβίσει τους εργαζόμενους , την νεολαία και τον λαό για να σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή, στην εργασία , στην υγεία και στην ελευθερία . Να προλάβει την λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθημερινά από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την εφαρμογή με πρόσχημα αυτήν , αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Αυτές οι κυβερνητικές επιδιώξεις θα αποτύχουν ! Ο λαός και το κίνημα της νεολαίας δεν θα φοβηθούν ! Θα οργανωθούν και θα απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στα Χανιά

Απαιτούμετην άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

Τιμάμε αγωνιστικά και μαζικά την μνήμη του Αλέξη !

 Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, διαδηλωτές τηρώντας τα μέτρα προστασίας εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Αθηνών κρατώντας ένα πανό ή ένα λουλούδι στο χέρι. 

Μετρό - Τραμ - Ηλεκτρικός

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση Αιγαίο στη Ν. Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση Αιγαίο. 

Πηγές: efsyn, Αντίσταση στις γειτονιές

------------------------------------------------------------------

Ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου θεωρώ αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Παρά την αρχική επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκάστηκα να βάλω τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν θέλω ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύονται σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ιστοσελίδας.
Απαντήσεις στα σχόλια των ενυπόγραφων άρθρων φέρουν καθαρά οι συντάκτες αυτών εφόσον βέβαια θα ήθελαν να απαντήσουν.
Τέλος για κάθε επικοινωνία καθώς επίσης και τα άρθρα μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση :
loukassagias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...