Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - Ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!!!
Τα απομεινάρια των Ταγματασφαλιτών, των Δοσιλόγων,των Χιτών, των Γερμανοτσολιάδων. 

Νοσταλγοί της ναζιστικής κατοχής Χρυσαυγίτες - Καθάρματα - Νεοναζί.

Ο αγώνας ενάντια στον Ναζισμό - Φασισμό συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.
 
ΧΡΕΟΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (ΤΟΥ ΛΑΟΥ) ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ.
Γιατί αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να ξέρουμε, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από μόνο του, αν δεν πάρουμε εμείς μέτρα για αυτό.

Ένοχη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Με την απόφαση του το δικαστήριο απέδωσε έστω και τώρα δικαιοσύνη, καταδικάζοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Παρά το διεθνές αντιδραστικό κύμα που σαρώνει τον κόσμο, η αντίσταση και η κινητοποίηση μπορούν να παράξουν και νομικά αποτελέσματα.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:

1. Νίκος Μιχαλολιάκος

2. Χρήστος Παππάς

3. Αρτέμης Ματθαιόπουλος

4. Ηλίας Παναγιώταρος

5. Ηλίας Κασιδιάρης

6. Γιάννης Λαγός

7. Γιώργος Γερμενής

Ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι οι Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσ'ορβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.

Ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, απαλλάσσονται οι δύο.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα. Τέλος, το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι χρυσαυγίτες τους βλέπουμε να ορκίζονται στη σβάστικα να τραγουδούν χιτλερικά τραγούδια σηκώνοντας με ναζιστικό χαιρετισμό το χέρι

Τι νιώθετε τώρα;

Ο ναζισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα. 

Όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία. Έχουν μεγάλες ευθύνες.Το ίδιο κι όσοι τους ψηφίζουν.

Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από ένα μαζικό, αντιφασιστικό λαϊκό κίνημα.
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Παρακάτω ένα βίντεο αποδεικνύει ότι η μοναδική "πατρίδα" για τον Μιχαλολιάκο και την ομάδα του είναι η ναζιστική Γερμανία!
Πρόκειται για μια συναυλία που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005.
Στο βίντεο είναι ο Γιώργος Γερμενής, που είναι μπασίστας, και σε κοντινό πλάνο φαίνεται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Σε πιο μακρινό πλάνο φαίνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα, το Νίκο Μιχαλολιάκο χαιρετά ο τραγουδιστής την ώρα που φεύγει.
Η συναυλία διοργανώθηκε επίσημα από τη Χρυσή Αυγή και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπήρχε διαφήμιση της συναυλίας στα έντυπα της οργάνωσης πριν από τη διεξαγωγή της, αλλά και εκτενή ρεπορτάζ έπειτα απ’ αυτήν.
Στο χρυσαυγίτικο περιοδικό Αντεπίθεση (τχ. 21, Ιανουάριος 2005) η εκδήλωση παρουσιάζεται ως "Συναυλία της Annett στην Αθήνα για την Ευρώπη των Πατρίδων", ενώ στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή (27.1.2005) διαφημίζεται ως "Rock για την Πατρίδα".
Το ρεπορτάζ για τη ναζιστική τελετή υπογράφει ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο με τίτλο "Ροκ για την Πατρίδα!" (Χρυσή Αυγή, 3.2.2005).
Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.
 Η ομάδα της Χρυσής Αυγής τραγουδά κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό, οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές(η σημαία των SS (Ες Ες) και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό ενώ τα συνθήματα που ακούγονται ανάμεσα στα ρατσιστικά τραγούδια είναι ναζιστικά το κλασικό χιτλερικό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι). 
Επίσης όλοι τραγουδούν το ναζιστικό ύμνο Deutscheland Uber alles (Υπεράνω όλων η Γερμανία).
Το γερμανικό ντουέτο που προσκάλεσε η Χρυσή Αυγή ειδικά γι’ αυτήν τη συναυλία είναι το ζευγάρι Annett & Müller, δύο γνωστοί νεοναζί μουσικοί (Annett Moeck και Michael Müller), οι οποίοι την περίοδο της συναυλίας θεωρούνταν ακραίοι νεοναζί από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.
Η Annett είναι αυτή που τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το "Υπεράνω όλων η Γερμανία", ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να εξοντωθούν οι Εβραίοι, παίζει το τραγούδι "Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν".
Το συγκρότημα που δημιούργησε αυτό το τραγούδι ονομάζεται Landser και είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχει καταδικαστεί στη Γερμανία με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για υλικό της έρευνας που έκανε η Μάρσια Τζιβάρα για το βραβευμένο αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ : 
"Burning from the inside" 
δείτε το εδώ  https://vimeo.com/168448040.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...