Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ - ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χιλιάδες αγωνιστές χάθηκαν.
Σκέψεις, εικόνες, αισθήσεις, συναισθήματα, οργή, θυμός, γεννιούνται και μου γεμίζουν το νου.
Και τα μάτια ;
Τα μάτια μου δάκρυα γιομάτα, δεν πρέπει όμως το βλέμμα να θολώνουν.
Βράχοι άγριοι και το χώμα έγινε σε μεριές - μεριές κρυφές πιο κόκκινο κι'από του ήλιου τη δύση.
Μια στιγμή μου έφθανε να στοχαστώ κάτι δύσκολο κάτι το αψηλό, την αδερφοσύνη, τη συντροφικότητα, τον αγώνα για τη Λευτεριά.

Ωραία που είναι στην αγκαλιά ο ένας του άλλου, ο αγώνας του συντρόφου και δικός μου αγώνας.
Ήταν αυτό που γύρευα.
Ακριβά λόγια και στα σπλάχνα να σαλεύει σπόρος ακριβός, και σ' αυτό πάνω να ισορροπώ και να υπάρχω,και σ' αυτό να μπορώ απέραντα να προχωρήσω ή αλλιώς τίποτε άλλο δεν υπάρχει πια.
Πως καταντήσαμε έτσι;
Υπάρχει όμως η ελπίδα, την ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ και όλων αυτών (θα'ρθει η στιγμή) που θα παλέψουν με δύναμη τη μνήμη, που θα παλέψουν να κάνουνε το όνειρο πράξη, χωρίς άλλα λάθη, χωρίς υποχωρήσεις και με δίκαιο αγώνα ενάντια σ' όλων αυτών που πλουτίζουν πάνω στον θάνατό μας.
Λουκάς Σαγιάς
Όταν ο λαός καταλάβει τη δύναμή του και ενωθεί ενάντια στην τάξη που τον καπιέζει . 
Όλη η σύγχρονη κοινωνία είναι θεμελιωμένη πάνω στην εκμετάλλευση των τεράστιων μαζών της εργατικής τάξης από μια μηδαμινή μειοψηφία του πληθυσμού. Η οικονομική καταπίεση των εργατών προκαλεί και γεννάει αναπόφευκτα κάθε είδους πολιτική καταπίεση, κοινωνική ταπείνωση, εξαγρίωση και συσκότιση της πνευματικής και ηθικής ζωής των μαζών. Οι εργάτες μπορούν να πετύχουν περισσότερη είτε λιγότερη πολιτική ελευθερία με σκοπό τη διεξαγωγή του αγώνα για την οικονομική τους απελευθέρωση, καμιά όμως ελευθερία δε θα τους απαλλάξει από την αθλιότητα, την ανεργία και την καταπίεση, όσο δε θα έχει αποτιναχτεί η εξουσία του κεφαλαίου.
Οι πόθοι και οι αγώνες του ΛΑΟΥ θα βρουν την πλέρια τους δικαίωση σε μια Λαοκρατούμενη Αναγεννημένη Ελλάδα που θα τη δημιουργήσει Ενωμένος ο Ελληνικός Λαός με πολύμορφη πάλη ,παίζοντας τον δικό του Παιάνα ξεσηκωμού για τη λευτεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...