Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος, περνά όμως όλη του τη ζωή με αλυσίδες και αυτό μέχρι να καταλάβει και να παλέψει συλλογικά για να αποτινάξει την τυραννία της άρχουσας τάξης (αστική τάξη) μέχρι να βρει την ελευθερία του.
 

Κι εμείς ΣΗΜΕΡΑ τι λέμε ;
Όταν όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται ότι το νέο τάχα θα μας φέρουν ;

Μας εξαγγέλλουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα του Λαού και θα μας οδηγήσουν στη γη της επαγγελίας από πάντοτε έως και σήμερα που βλέπουμε να ψηφίζονται από τη βουλή τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στα Δικαιώματα και της Ελευθερίας ολόκληρου του Λαού.
Να θυμάστε ότι το παλιό θα είναι και πάλι εδώ μετά από κάθε είδους εκλογές και οι κυβερνήσεις που θα πρωταγωνιστούν κάθε φορά μετά τις εκλογές θα αποτελούν μία αντιλαϊκή  δύναμη που ξεκινά δήθεν με σημαία την ελπίδα για το λαό και την εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια για να αποκαλυφθεί σύντομα ο πραγματικά ύπουλος αντιλαϊκός ρόλος και χαρακτήρας των.
Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι εάν οι εκλογές έφερναν τη κοινωνική αλλαγή θα ήταν παράνομες !!! 
Και όπως το περιγράφει ο ΜΠΡΕΧΤ στο ποίημά του:
Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα έρχονταν σα Νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.
Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεώτερη εφεύρεση και τα ουρλιαχτά απ’ τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.
Παντού να δεις μπορούσες τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι καθώς το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.
Ολόγυρα στεκότανε όσοι εμπνεόταν απ’ τον τρόμο, κραυγάζοντας: Φτάνει Το Νέο, τ’ Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και σεις νέοι σαν κι εμάς! Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτε άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους, μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.
Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο, μα έφερε το Νέο μαζί του στη θριαμβευτική του κατοχή να το παρουσιάσει σαν Παλιό.
Το νέο βάδιζε αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια, αποκάλυπταν τα θεσπέσια μέλη του.
Κι η πομπή συνέχιζε να προχωράει μες στη νύχτα, μα αυτό που πήρανε για χάραμα ήταν το φως απ’ τις φωτιές στον ουρανό. Και η κραυγή: Φτάνει Το Νέο, τ’ Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και σεις νέοι σαν κι εμάς! πιο εύκολα θ’ ακουγότανε, αν όλα δεν είχανε πνιγεί μες τις ομοβροντίες των όπλων.

------------------------------------------------------
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ : 
Η μετάβαση από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και η απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τον ζυγό του καπιταλισμού δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω αργών, σταδιακών αλλαγών, μέσω μεταρρυθμίσεων, αλλά μόνο μέσω μιας ποιοτικής αλλαγής του καπιταλιστικού συστήματος, μέσω επανάστασης. Και για να μη λαθεύουμε στη χάραξη της πολιτικής, πρέπει να είμαστε επαναστάτες, και όχι ρεφορμιστές (μεταρρυθμιστές), καθώς επίσης και χωρίς μεταβατικά προγράμματα μέσα στα πλαίσια του Καπιταλισμού.

Γιατί μόνο εάν μπορέσουμε να στήσουμε ανάστημα ενάντια στον ψυχολογικό πόλεμο που μας κάνουν, μόνο εάν δεν ακολουθούμε τις υποτιθέμενες "αυθεντίες" που δρουν στο όνομά μας, χωρίς εμάς για μας και δεν έχουν να παρουσιάσουν καμιά απόδειξη ή ήθος, θα επιστρέψουμε ξανά σε μια περίοδο προόδου για τον Λαό μας. 
Να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν το μυαλό μας, την καρδιά μας, την ψυχή μας, για να παίρνουμε πάντοτε τις σωστές αποφάσεις 
 μέσα στα πλαίσια της ταξικής πάλης πάντοτε με ταξική συνείδηση σε κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή μας.


Να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ την κατάσταση του λαϊκού κινήματος, τους ταξικούς και πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων, τη θέση που βρίσκεται σήμερα  το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, την πορεία και την προοπτική του για ν'αρχίσουμε να κάνουμε βήματα ανασυγκρότησης και ενότητας του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.

Όλοι αυτοί που οδηγούν το λαό (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) σε μεγαλύτερη φτώχεια, δυστυχία και εξαθλίωση, να εισπράξουν αναπόφευκτα τη λαϊκή αποδοκιμασία και αγανάκτηση, να βρεθούν αντιμέτωποι με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, και να έρθει η στιγμή που δεν θα μπορούν πια να κρυφτούν πίσω από τις πλάτες του. 
Και ο προοδευτικός και αριστερός κόσμος θα έχει πλέον την ευκαιρία να διαπιστώσει τον ύπουλο, διαβρωτικό ρόλο τους που με αριστερά περιτυλίγματα αμαυρώνουν τις ιδέες και τους αγώνες του, τους αγώνες της αριστεράς.

Τέλος να πάρουμε σαν ΛΑΟΣ τις τύχες μας στα χέρια μας,και να εισπράξουν όλοι αυτοί αναπόφευκτα τη λαϊκή αποδοκιμασία και αγανάκτηση,και να βρεθούν αντιμέτωποι με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε οδηγούμενοι από μία ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ σκέψη και πράξη για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...