Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ!!!!!!

Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά!
Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και η πορεία στη ζωή,και η ψυχή,και οι σκέψεις .
Μα προ πάντων όλων ο Αγώνας για μια πιο όμορφη ζωή απαλλαγμένη από τους κάθε λογής δυνάστες του που πρέπει να αγωνιστούμε στο σήμερα για τις ανάγκες μας με προοπτική την Επαναστατική Αλλαγή !!!!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
Όταν όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται ότι το νέο τάχα θα μας φέρουν να θυμάστε ότι το παλιό θα είναι και πάλι εδώ μετά τις εκλογές.
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι εκλογές δεν φέρνουν την αλλαγή χρειάζεται αγώνας και πάλη ΛΑΪΚΗ !!!
ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!!
Τίποτε δεν ομορφαίνει τόσο όσο η ελπίδα της ανάστασης του Λαού και τη καρδιά μας γεμάτη με μια κατακόκκινη φωτιά!!!!
Δεν υπάρχει τίποτε πιο υγιές!!!
Ίσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε, κι η ομορφιά του ανθρώπου ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα !!!!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες
Εκείνο που ξεχωρίζει κι αφήνει το στίγμα τους στην ιστορία θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να μετατρέψουν την συσσωρευμένη ποσότητα σε μια νέα ποιότητα ή τουλάχιστον να υπερβαίνουν το μέσο όρο της εποχής τους με κατεύθυνση την ποιοτική αλλαγή.
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ένας συνδυασμός αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων.
Το ταλέντο και οι ικανότητες, το μορφωτικό επίπεδο και η εμπειρία, η θέληση για παραγωγή έργου και πολύ περισσότερο η ίδια η παραγωγή του είναι οπωσδήποτε απαραίτητες προϋποθέσεις, που, όμως μπορούν να μην δώσουν ποτέ το ξεχωριστό αποτέλεσμα αν δεν συνδέονται με το κατάλληλο αντικειμενικό, ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον, δηλαδή με την εποχή και τις αντικειμενικές της τάσεις.
ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ!
Ούτε μια σταγόνα πολιτικής ελευθερίας δεν κατακτήθηκε χωρίς πεισματώδη πάλη ενάντια στην  αστική τάξη. Ούτε μια καπιταλιστική χώρα δε διαμορφώθηκε σε λιγότερο ή περισσότερο δημοκρατική βάση, χωρίς αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα στις διάφορες τάξεις της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Ο ιστορικός υλισμός του Mάρξ είναι ο μόνος που έχει δείξει στο προλεταριάτο την έξοδο από την πνευματική σκλαβιά μέσα στην οποία όλες οι καταπιεσμένες τάξεις φυτοζωούσαν και φυτοζωούν ως σήμερα. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η θεωρίες του Mάρξ,του Ένγκελς,του Λένιν,του Στάλιν και του Μάο είναι η μόνες που έχουν εξηγήσει την αληθινή θέση του προλεταριάτου στο καπιταλιστικό σύστημα.
Το προλεταριάτο θα πρέπει να μορφώνεται και να εκπαιδεύεται διεξάγοντας την ταξική του πάλη,που θα απελευθερώσει τον εαυτό του από τις προκαταλήψεις της αστικής κοινωνίας και ακόλουθα θα συσπειρώνεται και θα μαθαίνει να εκτιμά σωστά τις επιτυχίες του, που θα ατσαλώνει τις δυνάμεις του και θα αναπτύσσεται ακατάπαυστα.
Υπάρχει η ελπίδα όλων αυτών (θα'ρθει η στιγμή) που θα παλέψουν με δύναμη και χρέος προς την τάξη τους για να κάνουν πράξη την Κοινωνική αλλαγή !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...