Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που πρέπει να χτίσει η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πρέπει να είναι ένα γνήσιο ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που θα προωθεί την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ !!!


Η κατεύθυνση θα είναι η εργατική τάξη σαν σύνολο να έχει δύναμη και πολιτική ταξική συνείδηση. 
Σχετική εικόνα
Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να ελέγχει και να διευθύνει το κόμμα. Μόνο όταν φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο δημοκρατίας που το προλεταριάτο μπορεί να ελέγχει το κόμμα και το κόμμα να μπορεί να κατευθύνει το προλεταριάτο, τότε μόνο δεν θα φοβούμαστε τη μετατροπή της ΚΕ σε ρεβιζιονιστική. Αυτό είναι το μεγάλο μας ιστορικό μάθημα από τη διδαχή της Κομμουνιστικής ιστορίας.
Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μαζικό κίνημα από τα κάτω. Θα οργανώσουμε την εργατική τάξη για να συντρίψουμε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία(Αστική τάξη και οι διαχειριστές του συστήματος, κολαούζοι τους). Αν δεν πετύχουμε την πρώτη φορά θα υπάρξει και μια δεύτερη και μια τρίτη.
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για realismo social
Πρέπει να κάνουμε επιμελή μαζική δουλειά,ώστε ο λαός να θέλει την επανάσταση και αν δεν έχουν ακόμη την πολιτική συνείδηση θα την αποκτήσουν. Θα θέλουν την επανάσταση στο μέλλον και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις μάζες.  Οι αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει γι΄ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην γινόμαστε ανυπόμονοι. Πρέπει να δουλέψουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και να φτιάξουμε διάφορες ομάδες μελέτης σε πολλές περιοχές και να κάνουμε διασκέψεις και φόρουμ. Να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες και να δουλέψουμε σκληρά με τις μάζες για να ανεβάσουμε την πολιτική τους συνείδηση. Τότε θα 'ρθει μια μέρα που οι συνθήκες θα ωριμάσουν και θα ενοποιήσουμε όλα τα τμήματα μας στην κοινωνία . Όταν όλα τα σκόρπια τμήματα οργανωθούν σε ένα, καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.
Φωτογραφία του Λουκας Σαγιας.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Μερικές σκέψεις σχετικά με τη μελλοντική μας επανάσταση από έναν παλιό επαναστάτη, του Wei Wei (δημοσιεύτηκε το 2008)
Ο συγγραφέας προέρχεται από την παλιά φρουρά του ΚΚ Κίνας , και υπογράφει με ψευδώνυμο.
Μετά από 30 χρόνια μεταρρύθμισης είναι καιρός για ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια αποδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός έχει παλινορθωθεί στην Κίνα. Η βασική αντίθεση στη χώρα μας είναι ακόμη η αντίθεση ανάμεσα στο προλεταριάτο και την αστική τάξη, όμως η κύρια πλευρά αυτής της αντίθεσης έχει αλλάξει από το προλεταριάτο προς την αστική τάξη. Το προλεταριάτο και οι εργαζόμενες μάζες έχουν να αντιμετωπίσουν μια καινούργια επανάσταση.
Η βάση της επανάστασης είναι η υποστήριξη της συνεχούς επανάστασης του Μάο Τσε Τουνγκ και η σοσιαλιστική επανάσταση ενάντια στη διαφθορά, το ξεπούλημα της χώρας και την καπιταλιστική παλινόρθωση. Η δικτατορία του προλεταριάτου δεν υπάρχει πια. Επομένως η συνεχής επανάσταση δεν διεξάγεται σε συνθήκες δικτατορίας του προλεταριάτου. Αντιθέτως διεξάγεται ενάντια στη δικτατορία της αστικής τάξης. Ο δρόμος μας θα είναι δύσκολος και με πολλά ζιγκ-ζαγκ.
Φωτογραφία του Λουκας Σαγιας.
Οι βασικοί αντίπαλοι της επανάστασης μας είναι αυτοί που πήραν τον καπιταλιστικό δρόμο και οι κλίκες των ρεβιζιονιστών προδοτών στο κόμμα που άρπαξαν την εξουσία. Οι ρεβιζιονιστικές ομάδες είναι ψευτο-κομουνιστές που συνεχίζουν να διατηρούν τον τίτλο και το όνομα του κόμματος. Δεν το έχουν αλλάξει γιατί κληρονομώντας το όνομα του κόμματος, ξεγελούν τον κόσμο και νομιμοποιούν την εξουσία τους. Στη διάρκεια του 17ου συνεδρίου του κόμματος εμφάνισαν τις Σκέψεις Τενγκ Χσιάο Πινγκ, Τσιανγκ Τσε Μινγκ και Χου Τσινγκ Τάο σαν ανεξάρτητες θεωρίες και τις χρησιμοποιούν σαν καθοδηγητικές αρχές ενάντια στον Μαρξισμό-Λενινισμό-Σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ. Ο λόγος για τον οποίο αναφέρονται στους Μαρξ, Λένιν και Μάο στο καταστατικό του κόμματος είναι γιατί φοβούνται ότι αν δεν τους χρησιμοποιήσουν σαν κάλυψη θα χάσουν τη νομιμοποίηση τους πράγμα που θα τους οδηγήσει στην πτώση. Επομένως θα συνεχίσουν να αναφέρονται στους Μαρξ, Λένιν και Μάο για να τους χρησιμοποιήσουν σα κάλυψη μέχρι το τέλος.
Οι στόχοι της επανάστασης μας είναι η γραφειοκρατική και κομπραδόρικη αστική τάξη. Αυτή είναι η ουσία της ταξικής τους φύσης. Έχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού ενώ τελευταία άρχισαν να ανοίγουν και τον χρηματιστικό τομέα της οικονομίας παραδίδοντας έτσι την καρδιά της χώρας στους ξένους. Αυτό που έκαναν είναι πέρα απ΄ αυτό που ένας λογικός άνθρωπος θα καταλάβαινε. Η συμπεριφορά τους δείχνει ότι η σχέση τους με τις ξένες δυνάμεις είναι τόσο βαθιά που τα συμφέροντα τους δεν μπορούν πλέον να διαχωριστούν. Έχουν ήδη μετακινήσει τις οικογένειες τους και τους πόρους τους στο εξωτερικό. Έχουν ξεπουληθεί οι ίδιοι και ξεπούλησαν τη χώρα και συμπεριφέρονται σαν δούλοι στους ξένους. Έχουν ξεκινήσει μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλησαν κρατικές επιχειρήσεις. Με πρόσφατο νόμο αύξησαν τους μισθούς των εναπομεινασών κρατικών επιχειρήσεων σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν συμβεί ποιοτικές αλλαγές. Σε ζητήματα εθνικής συνείδησης δεν μοιάζουν ούτε στη Ρωσία του Πούτιν. Ο Πούτιν τουλάχιστον τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του στις ΗΠΑ. Αυτοί εδώ έχουν χάσει κάθε εθνική αξιοπρέπεια. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ξένους συγκρίνεται με τους αξιωματούχους της δυναστείας Τσινγκ.
Ο κρατικός μηχανισμός είναι τελείως διεφθαρμένος. Μετά την επιτυχία της επανάστασης μας δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον παλιό κρατικό μηχανισμό. Πρέπει να συντρίψουμε τον κρατικό μηχανισμό όπως είπε ο Λένιν στο Κράτος και Επανάσταση. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά μη διεφθαρμένα και εξαίρετα κομματικά μέλη. Αυτοί θα είναι η κύρια δύναμη μας.
Το προλεταριάτο εξακολουθεί να είναι η πρωτοπόρα τάξη στην επανάσταση μας. Ανάμεσα σ΄ αυτούς έχουν προστεθεί και οι μετανάστες εργάτες. Έχει αποδειχτεί ότι το προλεταριάτο έχει δείξει ακλόνητη πίστη στο σοσιαλισμό επειδή η μοίρα του είναι στενά δεμένη με το σοσιαλισμό.
Το Κομουνιστικό Κόμμα που θέλει να ξαναχτίσει η επαναστατική αριστερά είναι ένα γνήσιο μαρξιστικό επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα που διεξάγει την ταξική πάλη. Πρέπει να διακηρύξουμε ότι ένα αληθινό κομμουνιστικό κόμμα ακολουθεί το μαρξισμό και τη σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ. Αγωνιζόμαστε ενάντια στους ρεβιζιονιστές και τις γραφειοκρατικές και κομπραδόρικες αστικές κλίκες. Αυτοί είναι προδότες που άρπαξαν την εξουσία και πρόδωσαν την επαναστατική γραμμή του μαρξισμού και της Σκέψης Μάο. Είναι ψευτο-κομμουνιστές, διεφθαρμένοι και ποιοτικά διαφορετικοί από τους πραγματικούς κομμουνιστές. Αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Οι μάζες στη χώρα μας διαμαρτύρονται ενάντια στις πολλές αδικίες που αντιμετωπίζουν. Αν ένα ξαφνικό γεγονός ξεσηκώσει τις μάζες, η οργή τους μπορεί να επιφέρει το θάνατο και των πραγματικών και των ψεύτικων κομμουνιστών. Ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει επειδή οι μάζες βλέπουν αρνητικά το κομμουνιστικό κόμμα. Όμως αυτό που θέλουν να καταστρέψουν οι μάζες είναι το διεφθαρμένο ΚΚ που έχει ξεπουλήσει τη χώρα και ενδιαφέρεται μοναχά για τον πλουτισμό. Δεν θέλουν να καταστρέψουν το ΚΚ της εποχής Μάο. Επομένως στην προπαγάνδα μας προς τις μάζες πρέπει να διαχωρίζουμε ξεκάθαρα το πραγματικό ΚΚ από το ψεύτικο ΚΚ. Πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους όρους «πραγματικό» ΚΚ και «ψεύτικο» ΚΚ. Και να εξηγούμε τις διαφορές τους στα γραφτά και τις ομιλίες μας. Αλλιώς οι μάζες μπορεί να προσπαθήσουν να καταστρέψουν το αληθινό μαζί με το ψεύτικο όπως συνέβη στην Ουγγαρία. Αν έρθει αυτή η ώρα θα είναι πολύ αργά για μας να εξηγήσουμε τα διαφορές. Για παράδειγμα στις διαδηλώσεις της 4 Ιούνη η πλειοψηφία των σπουδαστών και των μαζών διαμαρτύρονταν ενάντια στη διαφθορά, όμως ο ακροδεξιός ηγέτης Φανγκ Λι Τσι χρησιμοποίησε τις μάζες και η διαμαρτυρία κατέληξε σε τραγωδία. Το σύνθημα μας θα πρέπει να είναι: «Εμείς είμαστε το αληθινό κομμουνιστικό κόμμα που αντιπροσωπεύει τις μάζες που υποφέρουν. Δεν είμαστε το ψεύτικο κομμουνιστικό κόμμα που αντιπροσωπεύει τη διεφθαρμένη αστική τάξη! Αυτό που θέλουμε είναι ο σοσιαλισμός που βασίζεται στη δημόσια ιδιοκτησία».
Στο παρελθόν, όταν μιλούσαμε για επιστροφή στην επαναστατική γραμμή του Μάο, μερικοί το παρανοούσαν και νόμιζαν ότι θέλαμε να επιστρέψουμε γενικά στο παρελθόν. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο παρελθόν δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε πλήρως το δικαίωμα των μαζών για έλεγχο και επίβλεψη. Ο στόχος μας τώρα είναι να ξαναχτίσουμε μια νέα και καλύτερη σοσιαλιστική χώρα ακολουθώντας τις αρχές της Παρισινής Κομούνας. Πρέπει να προωθήσουμε την αληθινή σοσιαλιστική δημοκρατία στο ανώτερο επίπεδο. Μόνο η προλεταριακή δημοκρατία είναι πραγματική δημοκρατία με την ευρύτερη έννοια. Ο λαός και οι μάζες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ασκούν διοίκηση, επίβλεψη και εκλογές και να έχουν το δικαίωμα παραπομπής δημοσίων προσώπων σε δίκη. Πρέπει να μειώσουμε τις μισθολογικές διαφορές και να μειώσουμε τα δικαιώματα των αστών. Αυτές είναι οι αρχές της Παρισινής Κομούνας.
Σχετικά με τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κοινωνία μας αποτελείται από τρεις κύριες δυνάμεις. Η πρώτη είναι οι ρεβιζιονιστές που έχουν την πολιτική εξουσία, η δεύτερη είναι το προλεταριάτο και οι επαναστατικές δυνάμεις και η τρίτη είναι η άκρα Δεξιά, η οποία οργάνωσε και τη Συνδιάσκεψη του Χσι Σαν. Επειδή η γραφειοκρατική και κομπραδόρικη αστική τάξη ξεπουλά τη χώρα, μερικοί στην Αριστερά νομίζουν ότι πρέπει να ενωθούμε με τη Δεξιά για να τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι χειρότεροι εχθροί μας. Η κύρια διαφορά ανάμεσα στη ρεβιζιονιστική κλίκα και την άκρα Δεξιά είναι ότι οι ρεβιζιονιστές φορούν ακόμη το μανδύα του κομμουνισμού και έτσι μερικές φορές γράφουν άρθρα που επιφανειακά ακούγονται σωστά. Όμως αν η άκρα Δεξιά πάρει την εξουσία θα καταστείλει τις μάζες ανελέητα και αιματηρά. Αυτοί οι μεγάλοι καπιταλιστές σαν τον Ουάνγκ Τσάο Τσουν, που παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη του Χσι Σαν, μισούν τους κομουνιστές ως το μεδούλι τους και θα παραμείνουν αντικομουνιστές μέχρι το τέλος.
Το σημερινό καθεστώς άφησε αυτούς τους ανθρώπους να πλουτίσουν πρώτα και μετά τους καλωσόρισε στο κόμμα. Νόμισαν ότι έτσι θα κέρδιζαν την ευγνωμοσύνη τους. Γεγονός όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μισούν το Κομουνιστικό Κόμμα και προσπαθούν να κινήσουν νομικές διαδικασίες για να απαλλαγούν απ' αυτό. Η άκρα Δεξιά είναι η πολιτική εκπροσώπηση τέτοιων ανθρώπων. Στο μέλλον θα αγωνιζόμαστε ενάντια στην άκρα Δεξιά για την εξουσία. Εμείς στη Αριστερά είμαστε εχθροί και της ρεβιζιονιστικής κλίκας και της άκρας Δεξιάς. Τα συνθήματα μας για το Ενωμένο Μέτωπο θα πρέπει να είναι:
«Να ενωθούμε με όλους στην Αριστερά κάτω από το λάβαρο της πάλης ενάντια στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Θα επικοινωνούμε μεταξύ μας για ανταλλαγή απόψεων και θα υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο. Θα βρούμε κοινό έδαφος και δεν θα κολλάμε σε μικροδιαφορές. Όλοι οι πατριώτες θα ξεδιπλώσουμε το λάβαρο του αγώνα ενάντια σ΄ αυτούς που ξεπουλάνε τη χώρα. Όλοι θα ξεδιπλώσουμε το λάβαρο του αγώνα ενάντια στη διαφθορά».
Σήμερα υπάρχει ισχυρή τάση ανάμεσα στους αξιωματούχους να ξεγελούν το λαό. Έχουν το πλεονέκτημα της εξουσίας και διευθύνουν την προπαγανδιστική μηχανή. Τα ΜΜΕ τους δείχνουν να επισκέπτονται τις οικογένειες ανθρακωρύχων μετά από ατυχήματα και να κλαίνε στα σπίτια εργατών και αγροτών. Η ηθοποιία αυτή έχει μπερδέψει κάποιους νέους. Η ηθοποιία βέβαια είναι το ένα πράγμα αλλά θα πρέπει να βλέπουμε αυτά που πραγματικά πράττουν. Μετά το 17ο Συνέδριο του κόμματος οι άνθρωποι αυτοί έκαναν ένα ακόμη βήμα προς τα Δεξιά. Επέμεναν να συνεχίσουν τη Μεταρρύθμιση και να ξεπουλήσουν και τις τελευταίες κρατικές επιχειρήσεις. Επέβαλαν περισσότερες απολύσεις, περιέκοψαν τις συμβάσεις των εργατών και επιπλέον ανάγκασαν αυτούς που ήταν τα αφεντικά των επιχειρήσεων να δουλεύουν με μισθό. Τώρα μπαίνουν στο βασίλειο των «εργατικών νόμων». Αυτό που κάνουν είναι παρόμοιο με τους Αμερικάνους πολιτικούς που στέλνουν στρατιώτες να πολεμήσουν στο Ιράκ και μετά πηγαίνουν στο μέτωπο κρατώντας δίσκους με γαλοπούλα για να τους ευχαριστήσουν.
Επέλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν ή να μην αναφερθούν ή να κριτικάρουν αντικομουνιστικά κείμενα του Χσιέ Τάο, ενός αντικομουνιστή ηγέτη. Προσκάλεσαν το Λι Ρούι, έναν ανοιχτά αντικομουνιστή και αντιμαοϊκό στο 17ο Συνέδριο. Αγνόησαν τέσσερα γράμματα του Γουάνγκ Τσάο Τσουν από την επαρχία Αν Χούι ο οποίος ανοιχτά αντιπαρατέθηκε στο ΚΚ. Από την άλλη συνέλαβαν τον Τσανγκ Τσιάν Φου και τον έστειλαν στη φυλακή επειδή μνημόνευσε τον Μάο Τσε Τουνγκ. Έκλεισαν πολλές ιστοσελίδες της Αριστεράς. Δεν είναι ξεκάθαρο τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν; Αυτό που αποκαλούν ελεύθερη σκέψη είναι στην πράξη η εγκατάλειψη των τριών αρχών: εγκατάλειψη του μαρξισμού και της Σκέψης Μάο Τσε Τουνγκ, εγκατάλειψη των εργατών, των αγροτών και των μαζών, εγκατάλειψη της επανάστασης. Από την άλλη αυτό που μαθαίνουν είναι: την οικονομία της αγοράς, το ξεπούλημα της χώρας στη ντόπια και ξένη αστική τάξη και τη διεφθαρμένη κρατική μηχανή για να συνεχίσουν τη φασιστική τους δικτατορια.
Μερικοί λένε ότι τα παλιά στελέχη είναι προνομιούχα γιατί επωφελήθηκαν από την Τρίτη Ολομέλεια του 11ου Συνεδρίου. Λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και απολαμβάνουν καλύτερη ζωή, ικανοποιημένοι με την καλή τους υγεία και την ειρηνική συνταξιοδότηση τους. Το ίδιο ισχύει και για τους διανοούμενους και άλλους υπαλλήλους. Είναι ευτυχισμένοι με την τωρινή κατάσταση και τη θεωρούν καλύτερη από το παρελθόν. Είναι ικανοποιημένοι με το σημερινό καθεστώς.
Είναι αλήθεια ότι τα παλιά στελέχη περνάνε καλά. Τα έξοδα τους είναι πληρωμένα, όμως είναι και απομονωμένα. Δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και δεν μπορούν να κατανοήσουν την πραγματική κατάσταση της χώρας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερη προπαγανδιστική δουλειά μαζί τους. Στο κάτω-κάτω έχουν ζήσει τους αγώνες των προηγούμενων επαναστατικών περιόδων. Έχουν ακόμη τη ικανότητα να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Η πλειοψηφία είναι σταθερά ενάντια στη διαφθορά και το ξεπούλημα της χώρας.
Εμείς στην Αριστερά βασικά συμφωνούμε για τον χαρακτήρα της Μεταρρύθμισης. Έχουμε όμως διαφορές ως προς τη τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ποια είναι η σωστή τακτική που θα μας οδηγήσει στη νίκη;
Η σωστή τακτική πρέπει να ακολουθήσει την σωστή γενική στρατηγική. Η στρατηγική είναι θέμα αρχών. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στις αρχές όμως η τακτική μπορεί να εφαρμοστεί με ευλυγισία. Η επανάσταση δεν αναιρεί τους αγώνες και μέσω του νομικού συστήματος. Εμείς στην Αριστερά πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην άκρα Δεξιά σε κάθε ευκαιρία. Για παράδειγμα, άνθρωποι σαν το Λι Ρούι, τον Χσιέ Τάο και τον Τουάν Ρούο Φέι είναι ξεδιάντροποι δηλητηριώδεις προδότες και κατάσκοποι. Από την άλλη πρέπει να αντιταχτούμε σθεναρά στη Μεταρρύθμιση. Μερικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε τον Τενγκ και αυτά που είχε πει, όμως ο Τενγκ ήταν ένας πονηρός απατεώνας και η ρίζα όλων των προβλημάτων. Δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε πια σ΄ αυτόν γιατί θα μπερδέψουμε ακόμη περισσότερο τις μάζες και θα τις οδηγήσουμε σε λάθος κατεύθυνση. Αντίθετα θα πρέπει να αποκαλύψουμε και να διαλύσουμε την ψευτιά και την υποκρισία αυτών των απατεώνων. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο ίντερνετ και παντού, να εκφράσουμε αυτά που σκεφτόμαστε και να προπαγανδίσουμε τις απόψεις μας ώστε να κερδίσουμε με το μέρος μας τις μάζες και να επεκτείνουμε τα πεδία μάχης. Όταν κάνουμε προπαγάνδα θα πρέπει να αρνηθούμε την καθοδήγηση των αντιπάλων μας και να αποφεύγουμε την τοποθέτηση μας στο πλαίσιο που αυτοί θέτουν.
Τα συνθήματα μας. Λόγω της φύσης της επανάστασης μας τα συνθήματα μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να δημιουργούν έξαρση: «Να σηκώσουμε το λάβαρο της συνεχούς επανάστασης του Μάο Τσε Τουνγκ. Να προωθήσουμε τη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση ενάντια στο ρεβιζιονισμό, το ξεπούλημα της χώρας και την παλινόρθωση του καπιταλισμού».
Φυσικά δεν θα φωνάζουμε μόνο συνθήματα. Χρειάζεται να κάνουμε πολύ και δύσκολη δουλειά. Στο παρελθόν ο Τενγκ Χσιάο Πινγκ ντυνότανε εργάτης και πήγαινε επισκέψεις σε σπίτια εργατών. Τελικά οργάνωσε μια μεγάλη απεργία στο Χονγκ Κονγκ που ταρακούνησε τον κόσμο και μετάτρεψε το Χονγκ Κονγκ (Μυρωδάτο Λιμάνι) σε Βρομερό Λιμάνι. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ηρωική απεργία που καθοδηγήθηκε από τον Λιν Χσιανγκ Τσιαν. Ο λόγος που η Αριστερά είναι αδύναμη και την αγνοούν είναι γιατί δεν έχουμε συνδεθεί με την προλεταριακή τάξη και τις πλατιές μάζες. Δεν έχουμε ακόμη ισχυρούς ηγέτες. Πριν μερικά χρόνια σε μια διαμαρτυρία στο Τα Τσινγκ οι εργάτες έδειξαν τις εκπληκτικές τους ικανότητες οργανώνοντας μια υποδειγματική κατάληψη ενός συγκροτήματος γραφείων στην περιοχή. Η οικονομική θέση της προλεταριακής τάξης καθορίζει το ότι είναι επαναστατική και η πιο ριζοσπαστική τάξη. Για να βαδίσουμε μπροστά πρέπει οι διανοούμενοι να συμμαχήσουν με τους εργάτες και τους αγρότες.
Βρισκόμαστε κάτω από το καθεστώς μιας φασιστικής δικτατορίας. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Θέλουμε δημοκρατία. Ο Λένιν έχει πει ότι δεν υπάρχει καθαρή δημοκρατία, υπάρχει μόνο ταξική δημοκρατία. Δεν θέλουμε την αστική δημοκρατία. Οι Αμερικάνοι λένε : «Μπορούμε να βρίζουμε τον πρόεδρο μας στους δρόμους». Όμως όταν η αμερικάνικη κυβέρνηση έστειλε στρατεύματα να πολεμήσουν στην Κορέα και το Βιετνάμ, να βομβαρδίσουν το Ιράκ και έστειλε εκεί Αμερικάνους για να σκοτωθούν, ήταν υποχρεωμένοι να υπακούσουν! Αυτό που θέλουμε είναι δημοκρατία του προλεταριάτου, την πραγματική δημοκρατία των πλατιών μαζών. Το Κομουνιστικό Κόμμα είναι η πρωτοπορία του προλεταριάτου και πρέπει να ελέγχεται απ΄ αυτούς. Αν το προλεταριάτο δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει και να ανακαλεί κομματικούς αντιπροσώπους τότε είμαστε ανίσχυροι όταν η Κεντρική Επιτροπή υιοθετεί το ρεβιζιονισμό. Ποιος μας λέει ότι όποιος γίνεται γραμματέας του κόμματος έχει και την καλύτερη κατανόηση του μαρξισμού; Είναι αστείο να σκεφτεί κανείς ότι όποιος γίνεται γραμματέας του κόμματος είναι και θεωρητικός και μπορεί να είναι ισάξιος του Μάο! Η θέση του γραμματέα είναι απλά μια δουλειά. Η τάξη σαν σύνολο πρέπει να έχει δύναμη και πολιτική συνείδηση. Μόνο η τάξη μπορεί να ελέγχει και να διευθύνει το κόμμα. Μόνο όταν φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο δημοκρατίας που το προλεταριάτο μπορεί να ελέγχει το κόμμα και το κόμμα να μπορεί να κατευθύνει το προλεταριάτο, τότε μόνο δεν θα φοβούμαστε τη μετατροπή της ΚΕ σε ρεβιζιονιστική. Αυτό είναι το μεγάλο μας ιστορικό μάθημα.
Αυτοί κατέχουν τους μηχανισμούς της δικτατορίας σε όλα τα πεδία. Το στρατό, τους πολιτικούς μηχανισμούς, το νομικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Πρώτα σε συλλαμβάνουν και σε προειδοποιούν (η ελαφρότερη ποινή) και μετά σε θέτουν υπό παρακολούθηση. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και πρέπει να συνεχίσουμε την επανάσταση. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μαζικό κίνημα από τα κάτω. Θα οργανώσουμε την εργατική τάξη για να συντρίψουμε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Αν δεν πετύχουμε την πρώτη φορά θα υπάρξει και μια δεύτερη και μια τρίτη. Πρέπει να κάνουμε επιμελή μαζική δουλειά. Ο λαός θέλει την επανάσταση. Αν δεν έχουν ακόμη την πολιτική συνείδηση θα την αποκτήσουν. Θα θέλουν την επανάσταση στο μέλλον και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις μάζες. Και οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει γι΄ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην γινόμαστε ανυπόμονοι. Πρέπει να δουλέψουμε παράνομα και να φτιάξουμε διάφορες ομάδες μελέτης σε πολλές περιοχές και να κάνουμε διασκέψεις και φόρουμ. Θα δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες και θα δουλέψουμε σκληρά με τις μάζες για να ανεβάσουμε την πολιτική τους συνείδηση. Θα έρθει μια μέρα που οι συνθήκες θα ωριμάσουν και θα ενοποιήσουμε όλα τα τμήματα μας στην κοινωνία και θα γίνουμε κόμμα. Όταν όλα τα σκόρπια τμήματα οργανωθούν σε ένα, καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.  
Το πρωτότυπο άρθρο δημοσιεύτηκε στην κινέζικη ιστοσελίδα www.hongqiwang.com. Η αγγλική μετάφραση δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://democracyandclassstruggle.blogspot.com/…/some-though…. Την μετάφραση από τα αγγλικά για λογαριασμό της "Προλεταριακής Σημαίας" έκανε ο Άρης Λάμπρου που σήμερα μας λείπει και θα τον θυμόμαστε πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...