Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εκατό χρόνια μετά από την OKTΩBPIANH EΠANAΣTAΣH και την μεγάλη έφοδο στον ουρανό τότε που η κοινωνική καταιγίδα ξέσπασε


Τότε μια πρωτοφανής κοινωνική ανατροπή είχε συντελεστεί.

Σχετική εικόνα
 100 χρόνια μετά, όλοι οι όροι που πυροδότησαν την Oκτωβριανή επανάσταση είναι παρόντες.

Για τους καταπιεσμένους ο Οκτώβρης είναι η έφοδος στον ουρανό, μαζί με την Γαλλική Κομμούνα, την Ισπανική Επανάσταση, την μεγάλη Κινέζικη Επανάσταση, το Ελληνικό Αντάρτικο και το Κουβανέζικο Αντάρτικο στη Σιέρα Μαέστρα μας δείχνουν τα οράματα,τον δρόμο της δικής μας πάλης για την απελευθέρωση της καταπιεσμένης και εκμεταλλευόμενης ανθρωπότητας.

Φωτογραφία του Λουκας Σαγιας.Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και σήμερα, η μνήμη της παραμένει ζωντανή μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στα μαρξιστικά -λενινιστικά ρεύματα, σε κάθε μορφής αριστερή και αντισυστημική πολιτική και στην διαλεκτική σχέση της υπεράσπισης των συμφερόντων της τάξης του ΛΑΟΥ.

Oι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που απλώνονται σε ένα μεγάλο τόξο από την Ουκρανία, στο Αφγανιστάν, στο Iράκ, τη Συρία και την Yεμένη, μέχρι τη βόρεια Aφρική και το Mαλί, τα κύματα των εκατομμυρίων προσφύγων, είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην αντιπαράθεση με την Ιμπεριαλιστική Φασιστική βαρβαρότητα που απειλεί την ανθρωπότητα με νέα λουτρά αίματος.

                                     Η Διεθνής


ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ;

Eίναι κατεπείγουσα ανάγκη να αντλήσουμε γνώσεις από την Oκτωβριανή επανάσταση, την μεγαλύτερη εμπειρία κοινωνικής ανατροπής,και να κάνουμε τα δικά μας βήματα στο μέλλον της δικής μας κοινωνικής αλλαγής.
Αυτοί που μας επιτίθενται σήμερα με βίαιο τρόπο στην καθημερινότητα .
Αυτοί που κινούν τα νήματα ώστε να στενεύουν οι οικονομικοί μας ορίζοντες και να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Αυτοί είναι ο εχθροί αυτής εδώ της χώρας και κάθε χώρας που θέλει να είναι ανεξάρτητη απαλλαγμένη από τους δυνάστες της.
Ιδού οι εχθροί.
Η κυβερνητικές λογικές δεν στηρίζονται στην ανατροπή του καπιταλισμού, ούτε στην πλήρη ρήξη με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της υποδούλωσης.
Μέλημα μας είναι εμείς να τους ανατρέψουμε.
Η ελληνική κοινωνία και κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να κατανοήσει που οδηγείται και να απεγκλωβιστεί από την πολιτική μηχανική της ιδεολογικοποιημένης αντεεπαναστατικής ρητορικής.
Το μείζον ζήτημα είναι αν μπορείς να αντικατοπτρίζεις τις τρέχουσες κοινωνικές αναπαραστάσεις και όχι να συντηρείς μια εικονική πραγματικότητα υποτέλειας.
Το μυστικό του ταξικού διαχωρισμού είναι ότι δεν υπάρχει κοινωνική αλλαγή χωρίς το μονόδρομο της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.
Χωρίς την επανάσταση δεν υπάρχει κοινωνική αλλαγή.
Φωτογραφία του Λουκας Σαγιας.Δεν θα περάσει στα χέρια μας η εξουσία αν δεν ξέρουμε να την προσδιορίσουμε,και αν χρειαστεί να στραφούμε και εναντίον του ραγιάδικου εαυτού μας, να σπάσουμε τις αλυσίδες με προϋποθέσεις συγκρότησης της εργατικής – λαϊκής πάλης και της ρήξης με το αστικό – καπιταλιστικό καθεστώς και τις δομές του.
Πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μετασχηματίσουμε την ήττα σε ένα ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΛΙΣΤΙΚΟ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ 

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ 

ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!!
Πέντε γνωστά αντάρτικα τραγούδια και η Διεθνής




1. Ο Ύμνος του ΕΑΜ (Τρία Γράμματα, Βασίλης Ρώτας-Matvey Blanter)
2. Από κάμπους και λαγκάδια (Θ.Μικρούτσικος, Μ.Δημητριάδη, Α.Μάνου), η μελωδία βασίζεται σε σοβιετικό επαναστατικό τραγούδι
3. Ήρωες (Μαρία Δημητριάδη, Στέφανος Βακάλης, Νότης Μαυρουδής)
4. Μαλλιά σγουρά (Πέτρος Πανδής, Μιχ. Ξένος)
5. Σαν ατσάλινο τείχος-Στους καπεταναίους του ΕΛΑΣ (Χορωδία)
6. Η Διεθνής στα ελληνικά, Χορωδία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...