Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ - ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !!!

Είμαστε εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο μας.
Μέσα στα στενά πλαίσια της καθημερινής μας ύπαρξης.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενοΕδώ τα γεγονότα τρέχουν, οι εξελίξεις αμείλικτες,ο Λαός πεινάει ,οι συντάξεις κόβονται,νέα μέτρα έρχονται, το Αιγαίο ξεβράζει άψυχα σώματα και εμείς μιλάμε για τη δική μας ύπαρξη κρίνουμε, κρίνουμε, κρίνουμε... τι μας συμφέρει για να μη χαθεί η μικροεξουσία μας. 
Ντρέπομαι πολύ για αυτό.

Εγώ όμως ποτέ δεν υπήρξα μόνος.
Αισθάνθηκα όμως κατά καιρούς πολύ φριχτά αλλά ποτέ δεν επέτρεψα σε κανένα να μπει μες το μυαλό μου και να πάρει αποφάσεις αυτός για μένα.
Είναι σκληρή η νύχτα, όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς
Είναι σκληρή η συμμετοχή που πρέπει όταν δεν μπορείς να ανασάνεις,
Ιδίως αν έχει βροντές κι αστραπές και σήμερα έχει.
Έπαψα να συναναστρέφομαι με ηλίθιους αντεπαναστάτες δήθεν αριστερούς που εκείνο μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μικρόκοσμος της δικής τους εξουσίας που από την μικρή στενή καμαρούλα τους πηγάζει η ύπαρξή τους ξεκομμένη από τις ανάγκες και τα οράματα των ανθρώπων,του λαού και που φτάνει στα όρια της σύγχυσης και της παράνοιας και ενίοτε της προδοσίας.
Είναι το ΕΓΩ που υπερισχύει του ΕΜΕΙΣ και στην πραγματικότητα δεν είναι καν ένας τρόπος ελευθερίας αλλά αποφυγή της πραγματικότητας.
Ακούω συχνά να είναι ο συνομιλητής θετικός, καλοπροαίρετος με ένα συντροφικό διάλογο που να μπορεί να διαμορφώνει και να δίνει απαντήσεις που χρειάζονται στις απαιτήσεις της Ταξικής Πάλης ....και άλλα τέτοια και έτσι πρέπει να είναι.
Μα πολές φορές είναι μόνο λόγια,λόγια, λόγια... χωρίς ουσία και ιδεολογική καθαρότητα.
Είπα στον εαυτό μου :άφησε τους να ηλιθιοποιούνται μόνοι τους.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενοΠρονόμιο των φτωχών, οι αναμετρήσεις καθώς θα αποκαλύπτονται  κάθε μέρα βαθύτερα οι ταξικές αντιθέσεις,και τότε δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία του Λαού πάνω στη γη από την πραγματική αλλαγή.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πλήθος, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητεςΟι αγώνες είναι πάντα εκεί έξω,με καθαρή Μαρξιστική - Λενινιστική,ιδεολογική - πρακτική κατεύθυνση, εκεί που υπάρχει η ιδεολογική πραγματική ζωή,εκεί σε ανοιχτούς ορίζοντες,εκεί που η ανάσα του εργάτη,του νεολαίου,του σπουδαστή,του αγρότη,συναντά την ανάσα του αγωνιστή,αυτού που παλεύει για τα ιδανικά μιας καλύτερης ζωής.

Στα μονοπάτια της καθαρής ιδεολογικά σκέψης, μιας καθοριστικής γραμμής,της Επαναστατικής Ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...