Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην χρήση μάσκας – μικρός σχολιασμός για το εκπαιδευτικό

Έπειτα από τις πρώτες αποτυχημένες σε επίπεδο μαζικότητας απόπειρες κινητοποιήσεων ενάντια στην χρήση μάσκας που πραγματοποιήθηκαν τον Μάη, την Κυριακή υπήρξε πανελλαδική κινητοποίηση η οποία στην πράξη ήταν κατά πολύ μαζικότερη.

Αυτό το διεθνές ρεύμα που αντιλαμβάνεται την πραγματική ύπαρξη μιας θανατηφόρας πανδημίας ως συνωμοσία και πλάνη, και στέκεται ενάντια στην χρήση μάσκας, που αντιλαμβάνεται πως ο ιός δεν υπάρχει, ενάντια στο 5G κλπ, μπορεί να μοιάζει βλακώδες και αστοιχείωτο, αλλά δυστυχώς έχει αποκτήσει τρομακτική απήχηση τόσο στο εξωτερικό όσο και σιγά- σιγά και στο εσωτερικό της χώρας. Δεν χρειάζεται να το δούμε ούτε ιδεαλιστικά ούτε σαν αποτέλεσμα της μεταφυσικής, εξάλλου αυτά έχουν να κάνουν με το εποικοδόμημα, και συμπλέκονται πολλές φορές με θρησκευτικές και λοιπές πεποιθήσεις. Όμως πρέπει να το δούμε ως κομμάτι της πιο βάρβαρης ταξικά επιθυμίας των πιο αντιδραστικών, επιθετικών και αδηφάγων κύκλων του κεφαλαίου. 
Σαν αντίληψη αποτελεί έναν υποστηρικτικό βραχίονα επιβολής των πιο βάρβαρων αντεργατικών- αντιλαϊκών πολιτικών, απέναντι στους εργαζόμενους και τους λαούς, της διατήρησης της έντασης της παραγωγής, της χορήγησης καθόλου προστατευτικών εργασιακών και λαϊκών μέτρων και έτσι ξετσίπωτα λειτουργεί ως το πιο βάρβαρο αποκούμπι της πιο σκληρά ταξικής πολιτικής.
Στις ΗΠΑ, που η πανδημία έχει δημιουργήσει εκατόμβες νεκρών, αυτό το μπλοκ υπό την ηγεμονία αυτής της αντίληψης και της ακροδεξιάς που υποστηρίζει τον Τραμπ, απαιτούσε με σειρά κινητοποιήσεων και επιθέσεων (ακόμη και σφαίρες στην Πρεσβεία της Κούβας) την ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της παραγωγής σε πλήρη ή σχεδόν πλήρη λειτουργία. Αυτό εκείνη την στιγμή πέρα από το γεγονός πως ευθυγραμμιζόταν με τις επιλογές του Τραμπ και του πιο αντιδραστικού τμήμα του κεφαλαίου της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης των ΗΠΑ, σήμαινε περισσότερους θανάτους για τους μαύρος, τους Λατίνους και τα πιο απροστάτευτα κομμάτια της εργατικής τάξης στην Αμερική.
Οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή είναι επικίνδυνες για την εργατική τάξη και τον λαό, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ντόπιας ολιγαρχίας και της κυβέρνησης, όσο και να τις υποβαθμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Βούτυρο στο ψωμί, γιατί αυτό το μπλοκ από κοινού με τους κεφαλαιοκράτες και άλλα κοινωνικά στρώματα, και κομμάτι, δυστυχώς, των εργατών και του λαού, σε μια συγκυρία που η υγειονομική κρίση έχει βγει εκτός ελέγχου (αλήθεια πόσο απίθανο κρίνεται αυτό με τα τραγελαφικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και σε κάθε τομέα της παραγωγής που η πολιτική των μη τεστ συνεχίζεται ή αποκρύβονται κρούσματα για να μην σταματήσει η παράγωγη) θα λειτουργήσουν ως εξιλαστήριο θύμα και υποστηρικτικός βραχίοντας των φωνών που θα ζητούν να συνεχιστεί η καπιταλιστική παραγωγή, να συνεχιστεί η καπιταλιστική κανονικότητα. Εμείς ευχόμαστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά τα καθημερινά δεδομένα μας δείχνουν μιαν άλλη πορεία πιο τρομακτική για τον εργαζόμενο λαό. Προς το παρόν, μια συγκέντρωση με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αυτή την συγκυρία, δημιουργεί ένα δεδικασμένο για τους εκπαιδευτικούς που θα έχουν δύσκολο έργο να αντιμετωπίσουν και θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών και των γονέων.
Αποτελεί ταξική αναγκαιότητα για την προστασία της τάξης μας, η διεκδίκηση και ενσωμάτωση των αιτημάτων των μαχόμενων εκπαιδευτικών για τα αναγκαία μέτρα προστασίας που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία, τα οποία αυτή την στιγμή δεν πληρούνται, και στο βαθμό που δεν πληρούνται, κρίνεται αναγκαίο να αναζωπυρωθούν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και οι μορφές πάλης που θα επιλέξουν να απαγορεύσουν την λειτουργία των σχολείων σε μια τέτοια κατάσταση. Αν η εργατική τάξη δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια της, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες που η υγειονομική κρίση συνθλίβει τους εργαζόμενους, δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματική προστασία της υγείας και της παιδείας της τάξης μας και των παιδιών της.
Πηγή : Από τη σπίθα στη φλόγα
-------------------------------------------------------------------
Σχόλια
Ως διαχειριστής αυτού του ιστολογίου θεωρώ αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Παρά την αρχική επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκάστηκα να βάλω τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα.

Διευκρινίζω λοιπόν ότι δεν θέλω ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύονται σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ιστοσελίδας.
Απαντήσεις στα σχόλια των ενυπόγραφων άρθρων φέρουν καθαρά οι συντάκτες αυτών εφόσον βέβαια θα ήθελαν να απαντήσουν.
Τέλος για κάθε επικοινωνία καθώς επίσης και τα άρθρα μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση : 
loukassagias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...