Αριστερές σκέψεις - Αριστερό blog για αριστερές σκέψεις και γνώμες - Για επικοινωνία : loukassagias@gmail.com

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ κατα τησ χρυσησ αυγησ
Οι χρυσαυγίτες τους βλέπουμε να ορκίζονται στη σβάστικα και τραγουδούν χιτλερικά τραγούδια σηκώνοντας με ναζιστικό χαιρετισμό το χέρι.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ κατα τησ χρυσησ αυγησΈλληνες πολίτες(εκτός από τους ναζιστές) που τους ψηφίσατε τι λέτε τώρα; 
Τι νιώθετε τώρα;
Ο ναζισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα. 
Όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία. Έχουν μεγάλες ευθύνες.Το ίδιο κι όσοι τους ψηφίζουν.
Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από ένα μαζικό, αντιφασιστικό λαϊκό κίνημα.
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Το βίντεο αποδεικνύει ότι η μοναδική "πατρίδα" για τον Μιχαλολιάκο και την ομάδα του είναι η ναζιστική Γερμανία!
Σχετική εικόναΠρόκειται για μια συναυλία που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005.
Στο βίντεο είναι ο Γιώργος Γερμενής, που είναι μπασίστας, και σε κοντινό πλάνο φαίνεται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Σε πιο μακρινό πλάνο φαίνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα, το Νίκο Μιχαλολιάκο χαιρετά ο τραγουδιστής την ώρα που φεύγει.
Η συναυλία διοργανώθηκε επίσημα από τη Χρυσή Αυγή και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπήρχε διαφήμιση της συναυλίας στα έντυπα της οργάνωσης πριν από τη διεξαγωγή της, αλλά και εκτενή ρεπορτάζ έπειτα απ’ αυτήν.
Στο χρυσαυγίτικο περιοδικό Αντεπίθεση (τχ. 21, Ιανουάριος 2005) η εκδήλωση παρουσιάζεται ως "Συναυλία της Annett στην Αθήνα για την Ευρώπη των Πατρίδων", ενώ στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή (27.1.2005) διαφημίζεται ως "Rock για την Πατρίδα".
Το ρεπορτάζ για τη ναζιστική τελετή υπογράφει ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο με τίτλο "Ροκ για την Πατρίδα!" (Χρυσή Αυγή, 3.2.2005).
Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.
Η ομάδα της Χρυσής Αυγής τραγουδά κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό, οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές(η σημαία των SS (Ες Ες) 
και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό ενώ τα συνθήματα που ακούγονται ανάμεσα στα ρατσιστικά τραγούδια είναι ναζιστικά το κλασικό χιτλερικό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι). 
Επίσης όλοι τραγουδούν το ναζιστικό ύμνο Deutscheland Uber alles (Υπεράνω όλων η Γερμανία).
Το γερμανικό ντουέτο που προσκάλεσε η Χρυσή Αυγή ειδικά γι’ αυτήν τη συναυλία είναι το ζευγάρι Annett & Müller, δύο γνωστοί νεοναζί μουσικοί (Annett Moeck και Michael Müller), οι οποίοι την περίοδο της συναυλίας θεωρούνταν ακραίοι νεοναζί από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.
Η Annett είναι αυτή που τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το "Υπεράνω όλων η Γερμανία", ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να εξοντωθούν οι Εβραίοι, παίζει το τραγούδι "Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν".
Το συγκρότημα που δημιούργησε αυτό το τραγούδι ονομάζεται Landser και είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχει καταδικαστεί στη Γερμανία με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για υλικό της έρευνας που έκανε η Μάρσια Τζιβάρα για το βραβευμένο αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ : 
"Burning from the inside" 
δείτε το εδώ  https://vimeo.com/168448040.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριστερές σκέψεις

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην ποίηση του Λειβαδίτη κυριαρχεί ο πόθος και το όραμα για ένα όμορφο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Στους στίχους του ...